Braziliaans carnaval en koninklijk bezoek op het Museumplein

Prinses Máxima

Sluit deze zonnige maandag af op het Museumplein in Amsterdam. Daar vindt de opening plaats van het Brasil Festival Amsterdam met een carnavalsparade. Deze optocht begint om 18.45 uur en loopt van Paulus Potterstraat, Van Baerlestraat en eindigt op het Museumplein. Daar is om 19.45 uur prinses Máxima om het festival in sfeer te openen.

In de carnavalsparade zie je drummers, capoeira en uiteraard de praalwagens en feestelijke carnavalskostuums. Op het eind wordt alles gevormd tot een ‘Sambadrome’ ontworpen door de Braziliaanse ontwerper Ronaldo Fraga. Hoe deze eruit ziet, zie je vanavond op het Museumplein!

Mocht de carnavalsparade nog niet genoeg zijn voor jou, dan kan je vanaf 20.15 uur terecht in het Concertgebouw voor de muziek van Assad Family & PianOrquestra. In tegenstelling tot de parade op het Museumplein is het evenement in het Concertgebouw niet gratis. Hiervoor kan je toegangskaarten kopen via het Concertgebouw.

Voor een impressie van het optreden van PianOrquestra, kijk hier:

 

Lees ook:Braziliaanse pracht en praal op het Museumplein
Lees ook:Begin het weekend in een andere cultuur
Lees ook:Registratie afkomst verdachte niet nuttig.
Lees ook:Cumbia Society in RASA
Lees ook:Jasmijnrevolutie in Filmhuis Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.