Debat over etnisch-raciale stereotypen in de sportmedia

Heeft de sportmedia invloed op etnisch-raciale vooroordelen? Met andere woorden, gebruikt de sportmedia stereotypen voor bepaalde sporten en worden deze ook sterk benadrukt? Hierover vindt op woensdag 25 januari een debat plaats in het Mulier Instituut in Utrecht.

Dit debat sluit aan bij het proefschrift van Jacco van Sterkenburg ‘Race, ethnicity and the sport media ‘.Van Sterkenburg debatteert met Dr. Joke Hermes, (lector Media, Cultuur en Burgerschap Hogeschool InHolland) en Niko van der Sluis (coördinator minor sportjournalistiek Hogeschool Utrecht) over zijn bevindingen. Het debat zal geleid worden door Paul Rosenmöller.

Persoonlijk heb ik geen ervaringen met de vooroordelen in de sport of sportmedia. Misschien let ik niet goed op dat kan ook. Maar dat zal waarschijnlijk zijn doordat ik niet erg begaan ben in de sport. Hoewel, vroeger wilde ik bijvoorbeeld heel graag hockey spelen. Naast de portemonnee van mijn ouders was er ook iets anders wat mij tegenhield. Paste ik wel thuis in dat wereldje? En is dat gevoel toch gevoed door de sportmedia?

Meer informatie over het debat en het proefschrift van Van Sterkenburg lees je op de website Wereldjournalisten.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Debat met Verdonk aan UvA.
Lees ook:Maluku en Mocro samen in RASA Utrecht
Lees ook:Slavernij ter sprake in De Balie
Lees ook:Marco Pastors gaf Aboutaleb een leeg envelop
Lees ook:Iedereen heeft toch vooroordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.