Turkse ‘rock’ van Özlem Tekin

Weer een vrouw die mij inspireert, Özlem Tekin. Morgen treedt zij op in Paradiso. Ze wordt aangekondigd als een Turkse rockzangeres. Haar promotiefoto’s maakten mij wakker. Een stoere meid met allerlei kleuren in haar haar en tatoeages. Geboren in Californië, maar ging naar Turkije om daar aan het conservatorium te studeren. Ze zong in de Turkse popgroep Volvox en nadat deze uit elkaar gingen besloot ze voor een solo muziekcarrière te gaan. Na haar tweede solo-album werd ze gezien als de rockchick, stoer en stout.

 

Haar muziek is een mengeling van pop, rock en disco met een Turkse sound. Daar houd ik van. Traditionele muziek in een stoer modern jasje. Helemaal mijn stijl. Natuurlijk hoef je niet van Turkse muziek te houden. Of is pop, rock of disco niet jouw stijl. Maar artiesten als Tekin laten zien dat je vernieuwend kan zijn met je eigen cultuur. Wat voor werk je ook doet. Je kan je eigen stijl ontwikkelen. Niet de westerse stijl, de Aziatische stijl of de Arabische stijl. Combineer ze en je maakt een spetterende indruk. Net als mensen als Özlem Tekin. Het is gedurfd en nieuw, maar helemaal volgens deze tijd.

Ben je benieuwd naar de muziek van Özlem Tekin? Kijk dan snel hier of er nog kaarten verkrijgbaar zijn voor haar optreden in Paradiso morgen.

Luister hier naar Vurma waarin de Turkse rock van Özlem Tekin duidelijk te horen is.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Koningin kleedt zich in cultuur
Lees ook:Afrobeats van Jungle By Night en Egypt 80 vullen Paradiso
Lees ook:Mega Chaabi Dance: een nieuwe kerst in Paradiso
Lees ook:Stoer buikdansen met de Uzumé Dance Company
Lees ook:Sara Taveres: aan de basis van een nieuwe generatie Afro-Europeaanse muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.