Categorie: "Theater"

Cultuurconflict tussen vader en dochter

Cultuurverschil binnen een familie. Het kan. Door alle veranderingen in een land kan een leeftijdverschil tussen ouder en kind ook cultuurverschil betekenen. Verschil van opvattingen, overtuigingen en grenzen. Waar de grens van de ouder bereikt is, is die van het kind nog open. Toneelgroep Amsterdam laat zien in de voorstelling In Ongenade. Een verhaal dat zich afspeelt in Zuid-Afrika waarin vader en dochter tegenover elkaar komen te staan na een drama dat hun beide raakt.

Nachtmerrie op het platteland

De beslommeringen tussen allochtonen en autochtonen worden weergegeven in toneelstuk Melk en Bloed. Een voorstelling van The Glasshouse vertelt in de vorm van een komische thriller wat zich afspeelt op het platteland. Over een stel dat de stad ontvlucht, de rust zoekt en uiteindelijk in een nachtmerrie belandt. Verrassend en gewaagd, en wie weet oh zo herkenbaar.

Opvoeding krijgt Surinaams humoristisch jasje

Aanstaande zaterdagavond is het lachten in het Tropentheater tijdens de try out van Roué Verveer. Met Surinaamse humor belicht hij Nederlandse en Surinaamse onderwerpen. In zijn voorstelling bespreekt hij emancipatie, opvoeding en politiek gevoelige onderwerpen als Afghanistan. Je zal versteld staan hoe hij deze onderwerpen in een humoristisch jasje ter sprake brengt. Emancipatie, kan de man nog wel man zijn? Opvoeding, wat is dat eigenlijk? Vraagtekens bij maatschappelijke fenomenen waar eigenlijk geen vraagteken achter mag staan.

INDISCH NU! laat Indische bagage spreken

Hoe is het om Indisch te zijn in het NU? Wat draag je mee en waar leef je mee? Het Tropentheater presenteert theatervoorstelling INDISCH NU! op 26 november 2011 met een gepast Indisch buffet na afloop. Een voorstelling waarin voorstellingen gebundeld zijn die Indische geschiedenis uitbeelden. Indonesië is geen kolonie meer van Nederland. Indonesië leeft nog wel in Nederland. Door de Nederlands-Indische gemeenschap die nu in Nederland leeft. Een stille gemeenschap dat ongemerkt geïntegreerd is, zodanig dat ze nu een zijn met de Nederlanders. Zij zien zichzelf als Nederlanders, met een Indische bagage. Deze bagage wordt verteld in de voorstellingen Deze en Genen speciaal!, Rauwe Sprookjes en Gegijzeld van INDISCH NU!.