Opvoeding krijgt Surinaams humoristisch jasje

Aanstaande zaterdagavond is het lachten in het Tropentheater tijdens de try out van Roué Verveer. Met Surinaamse humor belicht hij Nederlandse en Surinaamse onderwerpen. In zijn voorstelling bespreekt hij emancipatie, opvoeding en politiek gevoelige onderwerpen als Afghanistan. Je zal versteld staan hoe hij deze onderwerpen in een humoristisch jasje ter sprake brengt. Emancipatie, kan de man nog wel man zijn? Opvoeding, wat is dat eigenlijk? Vraagtekens bij maatschappelijke fenomenen waar eigenlijk geen vraagteken achter mag staan.

Roué Verveer zegt wat er schort aan de Nederlandse maatschappij maar ook de Surinaamse. Dit doet hij met veel zelfspot en Surinaamse humor. Jammer dat de voorstelling al helemaal uitverkocht is. Ik ben erg benieuwd hoe hij vanzelfsprekende onderwerpen als opvoeding met humor bespreekt. Verveer vraagt zich af of er nog wel opgevoed wordt? Wat is de reden dat hij dit afvraagt? Is er een verschil tussen Nederlandse en Surinaamse opvoeding? Vast, en wie weet vertelt Verveer over zijn ervaringen met de Surinaamse en Nederlandse opvoeding. Welke zal dan lachwekkender zijn, de Nederlandse opvoeding of de Surinaamse? Ik vermoed beide.

Voor een indruk van een optreden van Roué Verveer, kijk dan naar het filmpje onderaan dit bericht.

Lees hier voor meer informatie over Roué Verveer en zijn optredens. Niet al zijn voorstellingen zijn uitverkocht, maar wees er snel bij!

Lees ook:Openluchttheater Vondelpark: met Izaline, Hakim, Roué, Leon de zomer door.
Lees ook:De lancering van ZinaZina
Lees ook:Voormalige straatjongeren uit Kenia in Nederlandse theaters.
Lees ook:Publicatie: Gekleurde verwachtingen
Lees ook:De film Sonny Boy in de race voor Oscar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.