Nachtmerrie op het platteland

De beslommeringen tussen allochtonen en autochtonen worden weergegeven in toneelstuk Melk en Bloed. Een voorstelling van The Glasshouse vertelt in de vorm van een komische thriller wat zich afspeelt op het platteland. Over een stel dat de stad ontvlucht, de rust zoekt en uiteindelijk in een nachtmerrie belandt. Verrassend en gewaagd, en wie weet oh zo herkenbaar.

Of juist niet herkenbaar? Het onderwerp wekt wel nieuwsgierigheid op bij mij. Hoe gaat de The Glasshouse de spanningen weergeven op het toneel?

Op de website Allesvoordekunsten.nl wordt Melk en Bloed omschreven als een ‘tragikomische en meeslepende plattelandsfilm’. Een nachtmerrie van de mannelijke hoofdpersoon Peter wordt de leidraad van het verhaal.  Peter,  gespeeld door Hylke van Sprundel, raakt in de ban van deze droom en doet er alles aan om te voorkomen dat de nachtmerrie werkelijkheid wordt. Met alle gevolgen van dien.

Het stuk is geschreven door Kees Roorda, zijn groep The Glasshouse brengt het verhaal tot leven. The Glasshouse staat erom bekend verhalen uit het heden te vertellen.

Het houdt ons een spiegel voor. Is het allemaal echt zo erg? Of moeten we er gewoon om lachen?

Kijk hier voor het programma van The Glasshouse.

Bron foto: eldh – Flickr

 

Lees ook:Proef tegen illegaal verblijf ama’s.
Lees ook:Waarom ben jij een wereldburger?
Lees ook:Start Arab Film Festival
Lees ook:Cultuurconflict tussen vader en dochter
Lees ook:Joodse films en klassiekers in Tuschinski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.