Cultuurconflict tussen vader en dochter

Cultuurverschil binnen een familie. Het kan. Door alle veranderingen in een land kan een leeftijdverschil tussen ouder en kind ook cultuurverschil betekenen. Verschil van opvattingen, overtuigingen en grenzen. Waar de grens van de ouder bereikt is, is die van het kind nog open. Toneelgroep Amsterdam laat zien in de voorstelling In Ongenade. Een verhaal dat zich afspeelt in Zuid-Afrika waarin vader en dochter tegenover elkaar komen te staan na een drama dat hun beide raakt.

In Ongenade is een bewerking van de roman van John M. Coetzee, afkomstig uit Zuid-Afrika. Het gaat over vader David en dochter Lucy die op het platteland verblijven. De verkrachting van Lucy door een stel donkere mannen is de aanzet van een conflict tussen vader en dochter. David leeft nog met het oude Zuid-Afrika, waar Lucy worstelt met realiteit van het nieuwe Zuid-Afrika. Niets is meer wat het was. In Zuid-Afrika en tussen vader en dochter.

Dit verhaal betekende doorbraak van John M. Coetzee. Met In Ongenade werd hij beroemd en het boek werd tevens ook verfilmd. Nu is het verhaal te zien in diverse toneelzalen in Nederland, met onder andere Gijs Scholten van Aschat en Janni Goslinga.

Kijk hier voor de agenda van In Ongenade van Toneelgroep Amsterdam.

Bron foto: Wilna Bron, The Netherlands – Flickr

Lees ook:Black Butterflies: een dichteres in Zuid-Afrika
Lees ook:Marokkaanse man in cel wegens besnijden dochter.
Lees ook:Arrestaties na ruzie om huidskleur.
Lees ook:Man ontvoert kind van Nederlandse vrouw.
Lees ook:Online community MijnZuidAfrika.nl is live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.