Categorie: "Algemeen"

Word de nieuwe Multiculti blogger

Grijp je kans en word de nieuwe blogger van deze Multiculti blog.

Ben jij op zoek naar je eigen platform op internet. Wil je vanaf het begin een groot aantal bezoekers. En wil je er ook aan verdienen? Begin dan je eigen blog op blog.nl. En maak deel uit van een netwerk van bloggende journalisten. Je volgt al het nieuws over de Multiculturele samenleving en je weet het in een context plaatsen en je weet er zodanig over te bloggen, dat er reacties van bezoekers komen. Daardoor ontstaat er een community op je blog van mensen, die je interesse in het thema delen. Je bent niet meer dan een half uur à uur per dag kwijt aan het bloggen.

Salamworld is een verademing

Het barst van de sociale netwerken tegenwoordig. Naast Facebook en Hyves is nu Salamworld erbij gekomen. De zogenaamde nettere variant van alle andere sociale netwerken. Soms vind je nou eenmaal teksten, foto’s of video’s waar je niet op zit wachten. Sommigen zullen hier weinig aandacht aan geven. Maar anderen kunnen dit niet aanzien. Gelukkig komt in juli 2012 Salamworld.

Irak heeft ook natuur

Op multiculti.blog.nl staan een aantal artikelen over werken in het buitenland. Over informatiebijeenkomsten waar je in contact komt met de organisaties en mensen die zelf in het buitenland hebben gewerkt. Op de website OneWorld staat een interview met Anna Bachmann. Zij is directeur van de organisatie Nature Iraq. Een organisatie dat zich inzet voor het natuurbehoud in Irak.

Nieuwe campagne tegen meisjesbesnijdenis

Weer een nieuwe actie tegen meisjesbesnijdenis. Dit keer van de ontwikkelingsorganisatie HIRDA die met de campagne Proud Of Me meisjesbesnijdenis in Somalië wilt besnijden. Hiervoor wilt HIRDA  op mannen, vrouwen, stamoudsten en (religieuze) leiders bereiken om deze verminkende traditie te verminderen.

Eten uit Montenegro

Cultureel koken. Een onderwerp waar ik nog veel te weinig over geschreven heb. In Utrecht kan je straks gerechten koken uit meerdere culturen. Persoonlijk trekt het me wel. Ondanks dat koken niet echt mijn favoriete bezigheid is. Het boeit mij wel hoe in andere landen gekookt wordt. Andere kruiden, andere combinaties, zelfs de manier van tafel dekken gebeurt verschillend.

Weg van het gezeur

Soms kan het geen kwaad naar het grotere geheel te kijken. Het is alleen heel moeilijk je in te leven in een andere samenleving vanaf hier. Vanuit de alledaagse beslommeringen in ons leven. De vuilnis, die ellendige bus die niet op tijd komt. Daarom is vrijwilligerswerk een goede manier om eens de andere kant van de wereld te beleven. Om je eens goed te realiseren, welke goede dingen er wel zijn in Nederland.

Het mooie Oost-Europa

In elke bevolkingsgroepen zit een deel wat het goed verpest voor de rest. Nederlanders zullen dit niet snel over hun eigen groep zeggen. Maar als er over andere etnische bevolkingsgroepen wordt gepraat, gelden de acties van een paar mensen al voor de gehele groep. De moslims en al lange tijd wordt ook steeds vaker de vinger gewezen naar de Oost-Europeanen. Daarom was ik blij te lezen dat op 25 februari een positief evenement plaatsvind waarin Oost-Europa centraal staat. Café Stockholm besteedt deze avond aandacht aan Oost-Europaliefhebbers en de Oost-Europeanen. Met veel overlast, op een gezellige manier.

Allochtonen hebben het moeilijk

Gisteren presenteerde het Sociaal Cultureel Planbureau het nieuwe jaarrapport met nieuwe inzichten over de allochtone en autochtone Nederlanders. Wisselende resultaten met mindere en verbeterende resultaten van de allochtone bevolkingsgroep. Allochtonen doen het slechter in vergelijking met autochtone Nederlanders in een gelijkwaardige positie. Dat is een van de bekendste conclusies uit het rapport.

Zero Tolerance Day komt er aan

Hoe stop je meisjesbesnijdenis? Een vraag die veel organisaties bezighoudt en gaan bespreken op 6 februari 2012. Deze dag is Zero Tolerance Day genoemd. Het thema van Zero Tolerance Day 6 februari 2012 is ‘Communicity Approach’. Het bouwen van bruggen tussen gemeenschappen in Nederland, Europa en Afrika, dit keer om meisjesbesnijdenis te stoppen, ook wel bekend als VGV of FGM.

Jasmijnrevolutie in Filmhuis Den Haag

Morgen, zondag 8 januari, draait No More Fear in het Filmhuis Den Haag. Een documentaire over de revolutie in Tunesië. Genaamd de Jasmijnrevolutie, ontstaan uit de frustratie van afgestudeerde en werkloze jongeren. Een uitzichtloze situatie omgezet in een revolutie. De film volgt een mensenrechtenadvocate, een blogger en een journalist en de rol van de sociale media in deze revolutie.