Training interculturele communicatie in Amsterdam.

Vrijwilligerscentrale Amsterdam, Centro Cultural de Hispanohablantes en CIC Consultants bieden u een training aan waarin ze een andere kijk op inburgering in Nederland creëren. In deze training krijgt u instrumenten om mensen uit uw achterban te begeleiden bij hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Inhoud van de training:

- Aspecten van de nederalndse cultuur waar migranten en vluchtelingen mee te maken krijgen.

- Communicatiecodes van verschillende culturen en interculturele contacten.

- Hoe kun je Nederlandse mensen en organisaties goed duidelijk maken wat jij vindt, wilt of nodig hebt?

Naast de inhoudelijke training krijfgt u een “train-de trainer”-cursus om de training ook aan uw eigen achter ban te kunnen geven.

Data: Zaterdag 18 en 25 april van 10-18u en 3 dagdelen in overleg met de deelnemers.

Locatie: Amsterdam-West (Exacte locatie wordt na aanmelding bekendgemaakt)

Kosten: € 25,00

Aanmelden: [email protected] of 020-5301226

Lees ook:Introductie-avond 100 jaar kunst van Mexico
Lees ook:God bestaat waarschijnlijk niet.
Lees ook:Bijbel en Koran in dialoog
Lees ook:Gewaagde kunst van Sarah Maple in Amsterdam
Lees ook:Aparte plaatsen in theater voor moslima’s.

Eén reactie op “Training interculturele communicatie in Amsterdam.

  1. Dora Evagelinaki

    Interculturele relaties in het algemeen, en het engagement om de interculturele dialoog te promoten in het bijzonder, zijn activiteiten die ik altijd al interessant heb gevonden. Uit mijn ervaring zou ik zeggen dat het van groot belang is om steeds opnieuw vreedzame communicatie toe te passen. Daarmee bedoel ik de wens te hebben om te communiceren dwars door alle verschillen en rivaliteiten heen, met als doel om relaties op te bouwen waarin niet de krachtverhoudingen dominerend zijn. Vreedzame communicatie hanteren betekent; zich in een uitwisseling engageren gebaseerd op gezonde en intelligente dialogen en niet op mondelinge gevechten of confrontaties, waarin het doel is aan te tonen dat ‘ik’ gelijk heb. Vreedzame communicatie is daadwerkelijk een aanrader voor al degenen die een andere manier van communiceren overwegen om beter in staat te zijn het beste uit zichzelf en uit de andere te halen. – Alex Mero, filofictie schrijver en promotor van interculturaliteit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.