SPUI25 brengt Migranten in the Picture

Is het beeld van migranten in de loop van de jaren veranderd? Je zou denken van wel. Migranten en autochtonen leven al decennialang in Nederland. Vooroordelen zijn er wel nog steeds. Maar ze zullen ongetwijfeld veranderd zijn. Tijdens de bijeenkomst Migranten In the Picture in SPUI25 op donderdag 27 oktober wordt het heden en verleden van de beeldvorming van migranten besproken. Beelden van migranten op schilderijen en foto’s worden geanalyseerd. Hoe de migranten zijn afgebeeld en welke boodschap dit geeft. De manier waarop de media migranten uitbeelden is veelbetekenend geweest voor de omgang met migranten in de samenleving.

In SPUI25 bespreken historici, een schrijver, fotograaf en hoogleraren hoe tegen ‘vreemdelingen’ aangekeken werd. Je zal het niet geloven maar er gaat zeker een geschiedenis van 500 jaar vooraf aan alle migranten in Nederland. Termen als ‘gastarbeiders’, ‘afro’s en ‘zwarte’ mensen worden weer uitgesproken tijdens deze bijeenkomst. Dit keer in de context van het migrantenverleden van Nederland.

Een ding is zeker, migranten hebben de Nederlandse samenleving meer smaak en kleur gegeven. Niet alleen in het straatbeeld maar ook qua cultuur. Andere kledingstijl, eten, de festivals. Te bedenken dat Nederlanders hun neus ophaalden voor de nieuwelingen in het koude kikkerlandje. Nu willen we maar al te graag mee proeven van andere culturen tijdens festivals. Mee proeven van de dans, muziek en het lekkere eten wat Nederland is binnen gekomen.

Benieuwd of de beeldvorming van migranten nu werkelijk veranderd is? Ga dan naar de bijeenkomst Migranten in the Picture in SPUI25 in Amsterdam. De toegang is gratis, meld je wel even aan.

Lees ook:Het laatste zetje naar een nieuwe reis
Lees ook:Africa In The Picture: ALIVE & KICKIN’
Lees ook:Africa in the picture mag doorgaan!
Lees ook:Voorlichting over vrijwilligerswerk in Afrika
Lees ook:Proef eens cultuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.