Migranten stimuleren economie

Eindelijk een positief bericht voor migranten. De migranten op de wereld schijnen juist stimulerend te zijn voor een groeiende economie! Dit staat in een artikel op de website Z24. Zo levert een migrant een bijdrage aan de economie van het land van herkomst en het nieuwe land. Een bedrijf kan optimaal gebruik maken van migranten door hun netwerk, uitgebreide talenkennis, en culturele achtergrond.

De vraag is of bedrijven migranten ook zo benaderen. Dat ze hun afwijkende afkomst zien als juist een goeie aanvulling van hun bedrijf. Voor een bedrijf kan de culturele bagage en kennis van een migrant juist voordelig zijn. Een migrant heeft een groot internationaal netwerk. Door het netwerk te betrekken bij nieuwe ideeën kan dit voor een bedrijf extra klanten en inkomsten geven.

Met twee zie je meer dan een. Dit geldt ook voor culturen. Meer culturen bij elkaar leidt tot nieuwe inzichten. Een simpel product kan leiden tot een winstgevend imperium.

Een migrant uit een vreemde cultuur, het lijkt in eerste instantie bedreigend. Omdat je de taal niet spreekt, de cultuur niet kent, misschien zelfs nooit van het land gehoord hebt. Maar lees het artikel in Z24 en wie weet wat het kan betekenen voor jouw bedrijf of jouw carrière. In deze tijd is het voor veel bedrijven een kwestie van overleven, en er zijn migranten die doen niet anders.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Migranten aan het woord in ‘Roadmovie’
Lees ook:Meer wij-gevoel bij therapie voor vluchtelingen
Lees ook:Minder expats door de crisis.
Lees ook:SPUI25 brengt Migranten in the Picture
Lees ook:Rijk met meer culturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.