Categorie: "Evenementen"

Hafla Anissa, een zondag voor vrouwen

Stadsschouwburg Utrecht

Rachid Kasmi, Said Senhaji en Btissame komen samen op zondag 18 maart 2012 voor HAFLA ANISSA. Het vrouwenevenment in Stadsschouwburg Utrecht. De drie artiesten worden begeleidt door Orchestre Ismailia. Aanstaande zondag kunnen vrouwen heerlijk genieten in de schouwburg. Niet alleen van optredens van geweldige artiesten maar ook van de lifestyle, entertainment en workshops.

Movies that Matter Festival, voor de mensenrechten

Deze maand brengt Den Haag mensenrechten weer onder aandacht met het Movies that Matter Festival. Vanaf donderdag 22 maart zijn in Den Haag films, documentaires en debatten te volgen. Maar dat is niet het enige. Het Movies that Matter Festival bestaat naast films ook uit muziekoptredens, talkshows en exposities.

De Balie is vol van Rusland

Komend weekend staat De Balie in het teken van Rusland. Reden hiervoor is de Russische Presidentsverkiezingen, vandaar de titel van het weekend Welcome Back, Putin!. Het festival begint op zaterdag 3 maart met een Groot Verenigd Rusland Verkiezingsfeest en de première van Khodorkovsky, een documentaire over het Rusland van Putin.

Turkey Now! brengt Turkse zangeressen en Metropole Orkest samen

Turkse topzangeressen en het Metropole Orkest komen bijeen voor de openingsconcerten van Turkey Now!. In de steden Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven wordt Turkey Now! geopend vanaf donderdag 23 februari 2012. Het eerste concert met het Turkse zangeressen-trio die bestaat uit Leman Sam haar dochters Sevval Sam en Sehnaz Sam en het bijzondere Metropole Orkest. Daarnaast is er ook een gastoptreden van de zangeres Giovanca. Zij is zelf liefhebber van de Turkse cultuur en heeft zelfs anderhalf jaar in Istanbul gewoond.

Informatiedag over vrijwilligerswerk

Heb je behoefte om meer landen, culturen en samenlevingen te ervaren? Dat hoeft niet alleen met een vakantie, maar kan ook als vrijwilliger. Op 10 maart kun je naar de Wereldwijzer Vrijwilligersdag. Hier krijg je informatie over vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden.  Meer dan 20 organisaties zjn aanwezig die al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland kunnen beantwoorden.

De dynamische samenleving, hoe nu verder?

Hoe veranderen we mee met de samenleving? Doen wij burgers dat zelf? Of hebben we daarbij de overheid nodig? Meer onderzoek, geleerden en denkers? Het is grappig te lezen hoeveel onderzoeken er besteed worden aan de samenleving, waar de meeste burgers het gewoon doen. Die leven midden in de multiculturele samenleving. Leuk die onderzoeken, maar niemand die met de resultaten van een onderzoek de wijde wereld in gaat en de bevindingen uitleeft in het echte leven.

Dromen op Literatuursfestival Writers Unlimited

Deze maand begint het Literatuurfestival Writers Unlimited, voorheen bekend als Winternachten. Dit festival brengt schrijvers, journalisten, dichters en denkers uit allerlei landen bij elkaar. In een informele sfeer bespreken ze elkaars evaringen en ideeën met elkaar. Het festival start op donderdag 19 januari met de Oxfam Novib PEN Awards en de winternachtlezing. De twee daaropvolgende dagen worden gevuld met voordrachten, lezingen, interviews, debatten, films, etc. Het festival heeft nu al een vol programma.

Mega Chaabi Dance: een nieuwe kerst in Paradiso

Kerst wordt gevierd door heel Nederland. Wil je kerst eens niet traditioneel vieren? Ga dan op eerste kerstdag naar Paradiso. Op zondag 25 december is Paradiso gevuld met MEGA CHAABI DANCE Kerst Special. Hier treden Marokkaanse artiesten op met muziek die je doet swingen!