De Balie is vol van Rusland

Komend weekend staat De Balie in het teken van Rusland. Reden hiervoor is de Russische Presidentsverkiezingen, vandaar de titel van het weekend Welcome Back, Putin!. Het festival begint op zaterdag 3 maart met een Groot Verenigd Rusland Verkiezingsfeest en de première van Khodorkovsky, een documentaire over het Rusland van Putin.

De documentaire gaat over Michail Khodorkovsky, de rijkste man van Rusland en uiteindelijk een politiek gevangene in Rusland. De documentaire is geregisseerd door Cyril Tuschi. Khodorkovsky laat de strijd tussen Putin en Khodorkovsky zien en de paradox van het nieuwe Rusland. Een omstreden documentaire en politieke thriller in een.

Zondag is er aandacht voor het culturele Rusland. De Balie geeft een beeld van de journalistiek, literatuur en kunst uit Rusland uit de tijd van Putin. Verder draait De Balie diverse films uit en over Rusland. In de tussentijd word je op de hoogte gehouden van de verkiezingsuitslag in Rusland.

De Balie maakt van de Russische verkiezingen een geheel cultureel weekend wat zoveel mogelijk een compleet geeft van het huidige Rusland, in goede en slechte dagen.

Lees hier meer informatie over het Russische weekend in De Balie.

Bron foto: Flickr

 

 

Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival in het teken van vrouwen en rebels
Lees ook:Iraans Film Festival in De Balie in Amsterdam.
Lees ook:Victoria Koblenko: nu eens geen gek of zwaarmoedig type.
Lees ook:Leiden toont Russische en Japanse films.
Lees ook:Haal cultuur in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.