Movies that Matter Festival, voor de mensenrechten

Deze maand brengt Den Haag mensenrechten weer onder aandacht met het Movies that Matter Festival. Vanaf donderdag 22 maart zijn in Den Haag films, documentaires en debatten te volgen. Maar dat is niet het enige. Het Movies that Matter Festival bestaat naast films ook uit muziekoptredens, talkshows en exposities.

Op het festival zijn er documentaires te zien van activisten die zich inzetten voor rechtvaardigheid. Ook zijn de activisten aanwezig op het festival. Zo draait er een documentaire over de wetenschapper Dr. Gene Sharp. De schrijver van het boek From Dictatorship to Democracy, een handboek over geweldloze revoluties. En kan je de film zien over de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei.

En zo zijn er nog veel meer inspirerende verhalen van mensen die te zien zijn op het Movies that Matter Festival. Wil je hier graag heen? Kijk dan op de website van festival voor de complete agenda en overige informatie.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Movies that matter in acht steden
Lees ook:Arab Film Festival staat stil bij Arabische revolutie
Lees ook:Reis door het Indian Film Festival in Den Haag
Lees ook:Africa In The Picture: ALIVE & KICKIN’
Lees ook:Latijns Amerikaans filmfestival in Utrecht

6 reacties op “Movies that Matter Festival, voor de mensenrechten

 1. gold price

  The Movies that Matter Festival is the Netherlands’ main platform for engaged cinema, with over seventy documentaries and feature films of inspired filmmakers being screened every year. The festival features two main programmes; A Matter of ACT, Amnesty International’s documentary film competition that pays tribute to brave activists who defend human rights at the frontline, while Camera Justitia deals with international justice and the worldwide fights against impunity.

    /   Beantwoorden  / 
 2. NAC eye drops

  The Movies that Matter Festival is the Netherlands’ main platform for engaged cinema, with around 70 documentaries and movies of inspired film makers being screened every year. Films that stir the debate about human rights, human dignity and situations where these are at stake. Apart from the regular film programme an elaborate “in-depth” programme of talk shows and debates, among other things, enables the audience to exchange views with international human rights defenders, film makers, politicians and journalists. Movies that Matter Festival is organised by Movies that Matter Foundation (www.moviesthatmatter.nl). Movies that Matter is an initiative of Amnesty International. It uses cinema to move and alert the public, opinion leaders and policy makers to human rights and situations in which these rights and human dignity are at issue.

    /   Beantwoorden  / 
 3. gold price

  The Movies that Matter Festival is the Netherlands’ main platform for engaged cinema, with around 70 documentaries and movies of inspired film makers being screened every year. Films that stir the debate about human rights, human dignity and situations where these are at stake. Apart from the regular film programme an elaborate “in-depth” programme of talk shows and debates, among other things, enables the audience to exchange views with international human rights defenders, film makers, politicians and journalists. Movies that Matter Festival is organised by Movies that Matter Foundation (www.moviesthatmatter.nl). Movies that Matter is an initiative of Amnesty International. It uses cinema to move and alert the public, opinion leaders and policy makers to human rights and situations in which these rights and human dignity are at issue.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Stephanie P. Espinoza

  Stichting Movies that Matter is in maart 2006 opgericht en komt voort uit het Amnesty International Filmfestival. Sinds de eerste editie van dit festival in 1995, is het aantal films over mensenrechten sterk toegenomen. Met de oprichting van Movies that Matter ontstond een nieuw platform om human rights-films en de toenemende publieke belangstelling daarvoor bij elkaar te brengen. Behalve het festival organiseert de Stichting ook een educatieprogramma, een maandelijks landelijk filmprogramma en internationale projecten.

    /   Beantwoorden  / 
 5. facebook

  Newcomers to China may be faced with the question of “How can I open Facebook in China. If you choose the new album option, you can assign the album a name, description, and location. Businesses, on the other hand, realize their fan base is not seeing everything it posts.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tenis Estilo Mizuno Wave Prophecy

  Hi! I’ve been reading your weblog for a long time now and finally got the courage
  to go ahead and give you a shout out from New Caney Tx!
  Just wanted to say keep up the excellent job!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.