Categorie: "General"

RET gaat allochtonen beter informeren

De allochtonen blijken nauwelijks op de hoogte te zijn dat de strippenkaart in de metro wordt afgeschaft. Dat meldde het Platform Buitenlanders Rijnmond. De RET gaat daarom de komende weken ook allochtone Rotterdammers erop wijzen dat er vanaf 29 januari alleen de OV-chipkaart nog geldig is. Hoe ze dat gaan doen is nog niet duidelijk. Het lijkt mij handig dat ze folders drukken in de Turkse en Marokkaanse taal.

Volgens mij begrijpen de bejaarde reizigers er ook niet veel van. Als ze de chipkaart willen opladen, moeten ze kunnen omgaan met het digitale systeem die daarvoor is opgezet. Ik denk dat het voor problemen gaat zorgen.

Moslima mag geen hoofddoek dragen op sportschool

Een moslimvrouw (27) uit Schiedam gaat aangifte doen tegen een sportschool in Rotterdam omdat ze er geen hoofddoek mag dragen tijdens het trainen. De vrouw vindt dit discriminatie en de Commissie Gelijke Behandeling gaat het probleem aankaarten bij de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

De sportieve moslimvrouw wilde als alternatief een bandana dragen, maar ook dat mocht ze niet. Wat vind je hier nou van? Moet het kunnen, het dragen van een hoofddoek tijdens het sporten, of niet? Ik vind dat het er aan ligt hoe de hoofddoek wordt gedragen. Als het echt op een manier wordt gedragen als een bandana, waarom niet? Ze gaat toch niet met een burka naar de sportschool?

Foto is gemaakt door: Daisy

Moslims uit vliegtuig gezet

Negen Amerikaanse moslims zijn op een vliegveld in de Amerikaanse hoofdstad Washington uit een vliegtuig gezet. Waarom? Omdat medepassagiers bij de bemanning hadden geklaagd over verdachte opmerkingen van de islamitische passagiers, aldus Telegraaf.nl.

Multiculti-supermarkt Waikiki redt het niet

Acht maanden na de lancering van supermarkt Waikiki is het einde alweer in zicht voor de multiculturele supermarktformule. De eerste en enige vestiging in de Rotterdamse deelgemeente Charlois is gesloten. 

Initiatiefnemer Kees van Vuuren wilde Waikiki landelijk uitrollen. Hij trok de aandacht omdat hij een supermarkt wilde beginnen voor diverse etnische groepen. Het is uiteindelijk niet zo goed gegaan als van Vuuren had gehoopt. Waarschijnlijk kon Waikiki het niet winnen van de bekendere supermarkten zoals de Albert Heijn of Bas van der Heijden.

“Het irriteert me mateloos als…”

Onze diverse samenleving leidt soms tot irritaties. Ik zou graag van je willen weten wat jouw irritaties zijn. Waar stoor je je aan? De linkse politiek of de rechtse politiek? Je buurman, de jongeren, hoofddoekjes, Chinezen, verschillende talen, eetgewoonten? Misschien delen meerdere mensen deze irritatie of misschien kan iemand je wel vertellen dat je iets verkeerd hebt opgevat en dan is je irritatie meteen de wereld uit geholpen. Lets just talk about it!

“Ik stoor me aan…”

Foto is gemaakt door: Akbar Simonse

It’s Christmas!!

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen, maar vooral een gezond nieuwjaar! Moge al jullie voornemens werkelijkheid worden! 

“Een visum als bruidschat”

In ons buurland België is vorig jaar een documentaire gemaakt over Turkse jongens uit Gent die hun bruid gaan zoeken in Emirdag, het dorp waar hun ouders vandaan komen. Deze jongens willen niet met een Turks meisje uit België trouwen, omdat ze vinden dat deze té geïntegreerd zijn in de Belgische cultuur. “Ze kennen te veel vrijheid en hebben hun eigen cultuur links laten liggen”. Dus gaan ze in de zomervakantie naar Emirdag..op zoek naar een bruid..

Trouwen uit frustratie

Nog heel veel Turkse meisjes trouwen omdat ze het huis uit willen. Bij hun ouders thuis hebben ze geen genoeg vrijheid. Ze trouwen niet om de juiste redenen. Ze zijn op zoek naar vrijheid. Ik vind het een ernstig probleem en de ouders zouden meer open moeten staan voor de wensen van de dochters.

Multicultureel koken

Je hebt wel eens van die dagen dat je iets heel anders wilt koken. Gewoon uitproberen, experimenteren, kijken of het lukt. Het is soms ook leuk om een gerecht uit een ander te keuken te proberen. Misschien kan deze site je dan helpen. Het is geen hele moderne site, maar je kunt er een hoop recepten vinden uit allerlei verschillende landen. Afiyet olsun !