Categorie: "Internet"

Hoofddoek, Hoofdboek, Facebook

Hoofddoeken kunnen ook mooi zijn, sierlijk en vrouwelijk. Draag jij een hoofddoek en wil je dit laten zien? Zet dan je foto op de hiervoor bestemde facebookpagina Het Hoofdboek. HOOFDBOEK is een breed project met een boek, een tentoonstelling, onderzoek en sociale media. Met dit initiatief willen reclamemaker Jan Knaap, fotograaf Sander Stoepker en hoofdredacteur van Boomerang Oliver Wegloop vanuit meerdere perspectieven de hoofddoek laten zien. Niet alleen die van onderdrukking, de islam, en verzet. Maar ook een beleving, identiteit en esthetiek. Vrouwen worden uitgenodigd een foto van zichzelf met hoofddoek op het sociale media platform Facebook te plaatsen. Vanaf 23 november worden deze foto’s tentoongesteld in het Centraal Museum in Utrecht. Foto’s van vrouwen met een stukje mysterieuze stof.

Moslims doelwit internetdiscriminatie.

Meer dan de helft van het aantal gemelde discriminerende uitingen op internet was vorig jaar gericht tegen moslims, Turken en Marokkanen. Dat stelt het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) in zijn jaarverslag. In totaal kwamen er 899 meldingen bij de organisatie binnen. In 2008 zijn vier zaken waaarin het MDI aangifte deed, voor de rechter gebracht. Dat leidde driemaal tot een veroordeling en één keer tot vrijspraak. Bron: De Pers. Foto: stok.xchng

Moskeewijzer online!

Wil je een keertje een bezoekje brengen aan een mooi moskee, maar je niet weet of er eentje is bij jou in de buurt? Wil je weten of er een aparte gebedsruimte is voor vrouwen? Of wil je weten waar de Indonesische moskeeën zich bevinden? Dan kun je voortaan voor dit soort informatie naar Moskeewijzer.nl. Deze site is sinds woensdag online en je kunt over alle moskeeën in Nederland informatie vinden.