Is Obama christen of moslim?

Verwarring in afkomst blijft bestaan. Wat je ook doet, of laat zien, mensen geloven hun eigen conclusies. Blijkbaar denken nog veel Amerikanen dat hun huidige president, Barack Obama, moslim is. Dat bekend is dat hij naar protestante kerk is, dat wordt vergeten. Het feit dat Barack Obama geboren is in Indonesië, maakt hem voor veel Amerikanen een moslim.

Nou zijn het niet alle Amerikanen die dit denken. Het gaat hier om de bewoners in de staten Alabama en Mississippi. Maar dan nog. Barack Obama is al ruime tijd de president van de Verenigde Staten. Je zou je bijna afvragen of deze bewoners wel wisten wie Barack Obama was.

De vraag die gesteld was, luidde ‘Denkt u dat Barack Obama een christen of een moslim is?’. Een bizarre vraag naar mijn idee. Ik vraag me dan af of die zelfde vraag werd gesteld aan George W. Bush, of Bill Clinton. En is het werkelijk zo dat mensen denken dat als je in Indonesië geboren bent, dat je dan automatisch moslim bent? Blijkbaar wel. Ik denk dat deze Amerikanen zich toch eens goed moeten verdiepen in hun president. En als hij moslim blijkt te zijn, dan horen we dat snel genoeg. Bron: De Volksrant

Bron foto: Flickr

Lees ook:Obama-ijs leidt tot schandaal in Rusland.
Lees ook:Vieren ‘jullie’ kerst?
Lees ook:Minder toeristen naar Amsterdam.
Lees ook:“Heb jij een hond? Dat is echt harram!”
Lees ook:“N-woord” maakt Rihanna boos

3 reacties op “Is Obama christen of moslim?

 1. mohammed

  Obama is MENS nog een rede waarom ik geloof haat.Iedereen moet met geloven stoppen,dan zijn oorlogen voorbij.Al die ruzie over iets wat niemand weet of ooit gezien heeft.Je gaat toch ook niet ruzien over Assepoester of klein duinpje…of Sinterklaas bestaad.
  Obama is MENS dat is alles wat belangrijk is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. joop

   mohammed is mijn vriend !

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kim Bond

  Tijdens zijn eerste termijn als president stuurde Obama een delegatie naar Saoedi-Arabië en andere Golfstaten, om daar nieuwe miljardeninvesteringen in de VS en de wereldeconomie af te smeken. Ze werden echter met lege handen weggestuurd, want de Arabieren zijn buitengewoon ontevreden over Obama’s toenadering tot de Iraanse dictator Mahmoed Ahmadinejad en de middeleeuwse ayatollahs. De Amerikanen kregen door een aantal Arabische ministers van financiën en leiders van banken een kille ontvangst. Het was al de derde delegatie in zeer korte tijd, die nul op het rekest kreeg. Eerder keerden delegaties onder leiding van minister van Defensie Robert Gates en speciale afgezant Dennis Ross al onverrichterzake naar de VS terug. Ook zij slaagden er niet in de Arabische woede over de scherpe koerswijziging van het Witte Huis ten aanzien van Iran, weg te nemen. Voor meer informatie over de economische crisis in de VS zie: Miljarden verdwenen in het niets .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.