De charme van Indonesië blijft

Adriaan van Dis gaat zijn roots achterna. Zoals velen het zullen zien. Van Dis in Indonesië wordt vandaag voor het eerst uitgezonden. Dit nieuwe televisieprogramma op Nederland 2 laat de reis van de schrijver zien door het Aziatische land. Van Dis geeft een impressie van het land dat bestaat uit talloze eilanden en spreekt met de bevolking. Met zijn programma kijken we mee hoe Van Dis zijn verleden op zoekt in Indonesië en hoe mensen nu leven in de archipel.

Een programma die ik eigenlijk moet zien. Niet alleen omdat ik voor deze blog schrijf, maar ook omdat mijn roots in Indonesië liggen. Het programma van Van Dis kan mij helpen Indonesië te begrijpen en te leren kennen. De bevolking, de geloven, de natuur, kortom het leven in Indonesië. En hoe beleeft Adriaan van Dis deze reis? Met zijn verleden en alles wat hij bij zich draagt.

Daarnaast heeft Nederland ook een verleden met Indonesië. Wellicht zien we dit verleden ook terug in dit televisieprogramma. Kan haast niet anders.

Indonesië is een prachtland, maar voor de een draagt het iets duisters en zwaars mee. Toch blijft het land waar we naar blijven naar lonken. Ondanks het verleden wat je met je meedraagt. De charme van Indonesië is onverwoestbaar.

Bron foto: Flickr

Lees ook:INDISCH NU! laat Indische bagage spreken
Lees ook:Hella Haasse beschreef vervreemding van de eigen cultuur
Lees ook:Het laatste zetje naar een nieuwe reis
Lees ook:Het verhaal van de Indische gemeenschap in Westerbork
Lees ook:Programma over slavernij voor jong en oud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.