Migranten aan het woord in ‘Roadmovie’

Felix Rottenberg

Kijk op donderdag 6 en 13 oktober naar de roadmovie van de VPRO waarin migratie, cultuur en economie aan bod komen. De ex- politicus Felix Rottenberg rijdt samen met de jongeren-imam Yassin Elforkani door het land voor de roadmovie ‘Een aanzienlijke reserve aan beschaving’. Zijn gaan in gesprek met migranten. Zo laten zij zien hoe culturen in Nederland leven en wat hun invloed is op de Nederlandse samenleving.

Je krijgt een beeld van de beschaving van Nederland dankzij de gesprekken met mensen uit alle hoeken van de samenleving. Migrantenondernemers, jonge moslima’s, een ambtenaar, een pastoor, maar ook bewoners uit een vervallen wijk. Al deze mensen vormen de samenleving en nemen deel aan de maatschappij in Nederland. Allemaal hebben ze de veranderingen ervaren: in de economie, de maatschappij en de cultuur.

Een compleet beeld vormen van de gehele multiculturele samenleving van Nederland is een moeilijke opgave. De poging op zich is al een stap in de goede richting. Door de maatschappij aan de hand van een roadmovie te laten zien, geeft het een ontspannende sfeer. Het is weer iets anders dan vier personen aan tafel met een knikkend publiek erachter.

Felix Rottenberg en Yassin Elforkani ontmoeten mensen in hun omgeving. Het is weer een nieuwe manier de kijker met zijn neus op de feiten te drukken. In Nederland leven verschillende culturen in diverse leefomstandigheden. Hoe zij leven en werken en wat er precies wel en niet leeft in Nederland? Dat kunnen we donderdagavond  met eigen ogen zien.

Het programma wordt uitgezonden op Nederland 2 om 22:50 uur als ‘Holland Doc: Een aanzienlijke reserve aan beschaving’.

 

Lees ook:Ontsnap aan de culturele chaos
Lees ook:Wanneer ben je een echte Nederlander?
Lees ook:SPUI25 brengt Migranten in the Picture
Lees ook:Indrukwekkende foto’s van Oscar Motuloh in Tropenmuseum
Lees ook:May I Enter: over de Afro-Braziliaanse religie Candomblé

Eén reactie op “Migranten aan het woord in ‘Roadmovie’

 1. Ronnie

  I see a lot of interesting posts on your blog. You have to spend a lot of time writing, i
  know how to save you a lot of time, there is a tool that creates
  unique, google friendly posts in couple of seconds, just type in google –
  laranita’s free content source

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.