Allochtonen rennen een rondje Sloterplas.

Fadoua Bouali beschrijft in haar column in De Volksrant van zaterdag 7 maart een aardig fenomeen: “In de jaren tachtig en negentig waren de hardlopers en wandelaars rond de Sloterplas in Amsterdam overwegend blank. In de omgeving woonden ook toen al overwegend migranten, maar die begaven zich nauwelijks rond de plas.

Sinds een paar jaar is er echter een interessante verandering gaande. Ik zie steeds meer allochtonen een “rondje Sloterplas” rennen.
Foto: stock.xchng

De verandering komt deels door het hardloopproject dat is gestart met als doel allochtone vrouwen uit hun isolement te halen.

De vrouwen moedigen elkaar aan mee te doen en ik zie steeds vaker Marokkaanse en Turkse vrouwen die met lange jassen en hoefddoeken boven stoere Nike-sportschoenen aan het zweten zijn. Omdat ze hun overgewicht kwijt willen. Omdat ze hun conditie willen verbeteren. Maar ook omdat ze verslaafd zijn geraakt aan het fijne geluksstofje dat vrijkomt door hardlopen: endorfine.

Oudere Marokkaanse mannen rennen alleen of in groepjes gedisciplineerd rondom de Sloterplas, op advies van de huisarts. Velen zijn diabeet en kampen met hoge bloeddruk. Bron: De Volkskrant

Kijk, hier gaat integratie goed. Misschien met kleine stappen, maar in dit geval, wel met véél stappen!

Lees ook:Meer vrouwen in moskeebestuur.
Lees ook:Diversiteit op de werkvloer: carrierebeurs in Amsterdam
Lees ook:Marokkaanse vrouwen vieren kerstfeest
Lees ook:Nog een paar onderzoeksresultaten
Lees ook:Nederlandse man aantrekkelijk voor Marokkaanse vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.