Kameroense zanger/gitarist/percussionist Blick Bassy in Nederland.

Léman is het debuutalbum van de Kameroense singer-songwriter, gitarist en percussionist Blick Bassy. Het is uitgegeven door het Nederlandse wereldmuzieklabel World Connection. Het album is gedeeltelijk opgenomen in de studio’s van Salif Keita in Bamako en die Malinese invloed is goed te horen, voornamelijk door het gebruik van kora (West-Afrikaanse harpluit) en ngoni (West-Afrikaanse luit).

Léman is een ontmoeting tussen Centraal- en West-Afrika, met invloeden uit jazz en soul. Maar de cd is vooral poppy, in de lijn van Sara Tavares en Lokua Kanza, met een sterke muzikale begeleiding. ‘Maria’ zou een nummer van Keita kunnen zijn, zij het popgerichter. Op ‘Nlal’ zien we al jonge meiden smelten voor Bassy’s wondermooie stem. Het instrumentale ‘Sébénikoro’ en de fluit op ‘Bolo’ brengen afwisseling.
Geen voer voor aanhangers van traditionele Afrikaanse muziek, maar wel een sterk debuut voor wie houdt van afropop. Van 3 mei tot en met 28 juni is Blick Bassy te zien in verschillende steden in Nederland en België.

Lees ook:Blick Bassy: de nieuwe soulstem uit Afrika.
Lees ook:Thiossane Afrique in WMDC Rotterdam.
Lees ook:Maria uit Tjechië wil de prostitutie uit.
Lees ook:Ladies Only middag in Podium Mozaïek
Lees ook:Gratis proefles Afrikaanse dans in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.