Wilders versus Van der Laan.

Hij gaat er komen, die confrontatie tussen PvdA-minister Eberhard van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie en PVV-fractievoorzitter Geert Wilders. Waarschijnlijk dan. Van der Laan daagt Wilders al weken uit voor een debat in de Tweede kamer. Maar de minister kan dat niet zelf aanvragen, en Wilders wilde niet. Tofik Dibi van GroenLinks biedt uitkomst. Naar aanleiding van een onderzoek waaruit blijkt dat sommige Nederlandse moslims willen emigreren omdat zij zich niet welkom voelen, vroeg hij Van der Laan om een brief over de positie van moslims in Nederlands, én kondigde hij aan dat zijn partij daarover een  fractievoorzittersdebat zal aanvragen. Wilders is dan niet verplicht om te komen, maar weigeren wordt lastig.

Omdat de PVV suggereert dat de immigratie Nederland ’honderd miljard’ kost, heeft Van der Laan ook toegezegd kosten en baten van immigratie op een rij te zetten; een heikele onderneming waar kabinetten tot nu toe voor terugdeinsden. Bron: De Pers. Foto Tofik Dibi: wikimedia.

Waar hoort het salaris van een docent Nederlands voor buitenlanders bij? Onder kosten of baten? Het kost de overheid geld, maar die docent hoeft nu geen uitkering aan te vragen, en dus bespaart hij de overheid geld.

Lees ook:De metamorfose van Dibi
Lees ook:Mijn naam is profiteur
Lees ook:Wilders verkoopt onzin, zegt Van der Laan
Lees ook:Heeft Beatrix twee paspoorten?
Lees ook:Van der Laan bluft over moskeeën.

14 reacties op “Wilders versus Van der Laan.

  1. A.P.M. van den Goorbergh

    Eberhard van der Laan probeert in de voetsporen te komen van Geert Wilders. Hij doet het alleen helemaal verkeerd. Je moet die lui dat verplichten door samen deel te nemen aan de inburgeringcursus. Alleen bij hoge uitzondering is gescheiden inburgering (tijdelijk) toegestaan? Als vrouwen toch thuis zouden blijven daar ze anders niet zouden komen daar maakt hij graag een uitzondering voor? Je spoort niet van de Laan. Je had moeten zeggen: als je thuis blijft dan ga je het land uit. Je hebt ook voor Nederland gekozen. Dat noem ik verplichten. En neem ook € 1500,- cursusgeld mee, dat moet ik ook betalen als ik een cursus volg. En waarom moet dat weer volgend jaar? Kunnen ze weer van alles verzinnen door niet te komen. Je bent gewoon een arrogant mannetje die denkt de les voor te kunnen lezen tegen Geert Wilders. Deze gaat graag met mensen in gesprek, geloof mij maar, maar dan wel met mensen van nivo, en dat zijn ze in dit pruts kabinet helaas niet. Ga zelf eens een cursus volgen bij Rita Verdonk, een vrouw met ervaring. Heb je ook weer wat om te declareren net als Wouter Bos.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Beijing2008

      Als iemand verplicht wordt een inburgeringscursus te volgen, kun je niet ook nog eisen dat ze die kursus ook nog betalen.Aangezien het vaak een gemeentelijk aanbod is, zonder verdere keus.Meestal via ROC, en meestal bijbehorende slechte kwaliteit.Ze moeten sowieso 270 eigen bijdrage betalen.
      Bovendien heeft U geen idee wat het al kost om iemand in NL te krijgen met een MVV??Duizenden euro’s , en je moet een goed inkomen hebben, bij gezinsvorming minimaal 1560 netto.
      Wat betreft GW; ik heb nog geen enkel gesprek met hem gezien, bij een debat, waar hij het fatsoen heeft iemand uit te laten praten.
      Moet je dan zo happig zijn, om met iemand te debatteren, die niet eens de fatsoensnormen aanhoudt?

        /   Beantwoorden  / 
      1. A.P.M. van den Goorbergh

        Soms moet je ook weleens in je zelf investeren om iets te kunnen bereiken in de Nederlandse samenleving. En daar zitten vaak verplichtingen aan, zoals een inburgeringcursus verplicht volgen. Overigens is niemand verplicht naar Nederland te komen. Maar hier in Nederland moet alles bij dit linkse pruts kabinet gratis zijn, vooral voor allochtonen. Nog even wachten, als Geert Wilders aan de macht komt, dan gaat er een andere wind waaien. Sinterklaas bestaat echt niet.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Beijing2008

          Een aantal zaken zijn binnen EU afgesproken, gelukkig, en dan kan Wilders hoog en laag springen.
          Als U nou eens zou lezen wat het begrip allochtoon inhoudt, volgens Van Dale en CBS, zou U misschien wat genuanceerder zijn.
          Als ik Uw teksten zo lees, heeft U zich niet de moeite genomen , ook de materie te lezen?
          Napraten is makkelijk, weten waar je over praat jammer genoeg voor veel mensen te veel gevraagd.

            /   Beantwoorden  / 
      2. A.P.M. van den Goorbergh

        Ik wil de inhoud van begrip nog niet lezen. Ik heb in een wijk gewoond waar het percentage allochtonen over de 75 % was. Het was een ramp daar te wonen. Ene grote zooi, iedereen klaagde steen en been. De gemeente deed niets. Ze hebben het weleens over een handje vol criminelen verpesten het voor de rest. Daar was het net andersom. Iedereen die zich het kon permitteren verhuisde maar al te graag. Ook ik ben verhuisd naar een klein dorp, zonder allochtonen. Het is er super heerlijk en rustig wonen. Als ik dat niet had gedaan was ik knettergek geworden net zoals Ellen Vogelaar. Dus u hoeft mij echt niet te vertellen hoe de realiteit / praktijk in elkaar zit. Natuurlijk zal het begrip: allochtoon volgens Van Dale en CBS anders zijn. De praktijk is helaas ook anders, en ik geloof niet dat ik de plaatsen aan u hoef te vermelden. Wel eens het programma opsporing verzocht gezien? Van de tien onderwerpen komen daar helaas 7 a 8 allochtonen in voor. Of vergis ik mij nu? Nee meneer / mevrouw het is tuig wat hier niet thuis hoort. Of ben ik nu te ongenuanceerd in mijn uitspraken, zonder de Van Dale en CBS te hebben gelezen?

          /   Beantwoorden  / 
  2. Beijing2008

    Als U mijn reactie zou lezen op het item “eerste allochtone politiechef”, zou U beter begrijpen wat ik bedoel. Iedereen die een ouder heeft die niet NL is , is allochtoon. Dus mijn NL zoon, met niet westerse moedre , is allochtoon.Allochtoon wordt gebruikt als een stigmatiserend stempel.
    Een hoog percentage allochtonen is NIET crimineel.Ik ontken niet dat er veel problemen zijn met jongeren, zou idioot zijn het wel te doen.Maar er wordt ook duidelijk verkeerde handhaving toegepast, ben ik met U eens.
    Zachte heelmeesters en zo.
    Tegen ELKE uitwas, NL of niet NL.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Leo

    Toch is het naar mijn mening wel zo dat we in ons land iets te veel hebben gepampered en wat te weinig hebben verlangd. Wie in Nederland wil wonen en leven moet tenminste weten waar hij gaat wonen, hoe het leven er hier aan toe gaat en wat gedragsregels zijn. Een daarvan is dat we hier nu eenmaal Nederlands spreken. Dat we onderwijs volgen, vrijheid van mening kennen en dat een kergenootschap niet de dienst (meer) uitmaakt. Wie vrijwillig hier naar toe komt mag niet verlangen dat de gastheren dan de inburgering voor hun rekening nemen. Net zo min als gratis winkelen of wonen hier normaal is. IK ben voor vrije kansen van iedereen hoor. Vind het prima dat er hier nu weer Polen naartoe komen om hier te werken en te wonen. Altijd zo geweest, niets mis mee. Maar niet de wereld omdraaien en steeds maar weer begrip vragen voor het feit dat onze taal zo lastig is of onze Nederlandse stijl vna leven zo tegenstaat. Dan is vertrek beter dan blijven met tegenzin. En waar het aanstelling van mensen in hogere functies betreft; de beste kandidaten moeten op zo’n post komen, ongeacht afkomst of geslacht. Mag van mij ook een homo zijn, maar dat zal onder bepaalde groepen ook wel niet worden gezien als wenselijk toch? Kortom, nuances graag in het debat…..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Beijing2008

      Leo, ben het volkomen met je eens, en als je naar NL wilt komen, houdt dat voor de meeste landen toch al in dat je Inburgeringstoets Buitenland moet doen.Dus een basis is er dan al.
      Betaalde inburgering vind ik slechte zaak, aangezien de nieuwe burger wegens de taal toch meestal geen baan vindt.Een inwoner van NL heeft dan ook recht op bijv. gratis reintegratiecursussen of omscholing.
      Volgens mij heb ik nuances zat aangegeven.
      En ik spreek uit ervaring, ook via betrokkenheid met diverse fora.
      Neem aan dat elk weldenkend mens de juiste persoon op de juiste plaats wil hebben, ongeacht afkomst, religie of geaardheid.Of het nou een zwarte lesbische Arabierse is of een hoogblonde,autochtone zelfingenomen Hollander.
      Jammer dat DenHaag niet het goede voorbeeld geeft ( juiste persoon op juiste plaats)LOL

        /   Beantwoorden  / 
      1. A.P.M. van den Goorbergh

        Laatste poging u iets bij te brengen en anders moet Geert Wilders dat in 2011 zelf maar doen. Ik hoop natuurlijk veel eerder. Een voorbeeld:
        Als u naar Rusland zou willen verhuizen met uw gezin, en u allen spreken geen woord Russisch. Wat ga je dat als eerste doen in je eigen land? Ik weet zeker dat u dan eerst de taal machtig wil zijn en daar graag voor wil betalen. U en uw gezin hebben immers vrijwillig voor Rusland gekozen, ja toch? En zeker als u van te voren al aangeeft dat als je de taal niet machtig bent je meestal geen baan kunt vinden. Ik begrijp werkelijk niet dat Leo en ik u hiervan niet kunnen overtuigen.

          /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    @Beijing 2008 – Ik mis in de reactie de nuance even. Het gaat om mensen die er voor kiezen naar Nederland te komen om hier hun nieuwe toekomst te beleven. Vaak omdat het economische verbetering in zich heeft. OPmerkelijk is dat veel mensen uit Europese landen zich zonder al te veel moeite laten inburgeren. Ook ik heb nogal wat praktijkervaring, in de hoofdstad, in wijken waar nogal wat mensen wonen die vallen onder de discussie. Taal spreken is vrijwel niet aanwezig, en als men al wat woorden spreekt is begrijpen wat er wordt gezegd of verlangd niet aanwezig. Wie hier wil wonen moet dan ook begrijpen dat gratis opvang en scholing er niet in zit. De mensen die echt kiezen voor NL en een bijdrage leveren aan onze samenleving zetten vanzelf door. Zij die menen dat het op de eigen wijze ook wel kan, komen bedrogen uit. Emigranten vanuit Nederland die elders gaan wonen laten ook vaak zien dat ze heel snel doorhebben dat slechts het spreken van de taal en begrijpen van de cultuur verder brengt. En ook het bijv. in Australie of Canada vasthouden van de eigen klederdracht (Volendams of wat ook) helpt vaak niet in het proces. Probeer het eens te spiegelen. Onze samenleving kan veel hebben, heeft door de eeuwen heen altijd een liberale instroom van vreemdelingen kunnen hebben. En de meeste mensen zijn moeiteloos opgenomen. Maar laten we de ogen niet sluiten als het even niet lukt. Dan kan het niet zo zijn dat we dan de deur compleet verwijderen……Deurcontrole is dan een beter middel.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Beijing2008

    Leo , het probleem ligt qua inburgering vooral in de handhaving.Oudkomers moeten ook verplicht worden een taalcursus te volgen.Na een toets gedaan te hebben, om het peil te checken.
    In veel ,grotere, steden is het een puinhoop wat dat betreft.Lijkt me vrij simpel uit de GBA te halen wie moet inburgeren.Europeanen HOEVEN niet in te burgeren, maar zijn vaak zelf gemotiveerd het te doen.En kunnen een inburgeringsaanbieding van de Gemeente krijgen.
    En het gros dat hierheen komt heeft uiteraard een economisch motief , en/of prive(NLpartner,familie)

    Wat betreft NL in Buitenland; mijn ervaring met China is dat veel NL die daar wonen en bij Int.bedrijf werken, totaal geen moeite doen om Chinees te leren.Of de kultuur te leren begrijpen. Wel de mensen die daar om prive redenen zijn,die vaak heel erg goed ingeburgerd zijn.

    Het blijkt dat Oost Europese mensen heel snel NL kunnen leren, en ook bereid zijn daar inspanningen voor te doen.
    Het valt me op dat kinderen van alle nationaliteiten wel samen kunnen opgroeien,( KDV/School) maar dat er blijkbaar op een gegeven moment externe factoren die samensmelting verstoort.
    En ik krijg de indruk dat het onderwijs daar een hele grote invloed op heeft.Of beter, het gebrek aan discipline op de scholen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tania

      Oudkomers zin ook verplicht een inburgeringscursus te volgen, tenzij ze een Nederlands paspoort hebben of acht jaar in Nederland op school hebben gezeten tijdens de leerplichtige leeftijd. Wat betreft Europeanen heb ik een andere ervaring: omda zij vaak Engels spreken, vinden ze het lang niet altijd nodig Nederlands te leren. Waarbij ik wel moet aantekenen dat ze nauwelijks de kans krijgen om te oefenen. Zodra een Nederlander een Engels accent hoort, gaat hij over op Engels.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Leo

    Beijing2008 – IK ken bij toeval een paar mensen die voor een paar jaar naar China zijn uitgezonden. Die spraken wel degelijk Chinees en hadden zich ook ingeleefd in de cultuur daar. Zal aan het bedrijf hebben gelegen. Maar als je naar zo’n land zou emigreren ben je kansloos als je niet een beetje die taal spreekt toch? De kindergeest is snel in staat om taal en cultuur op te pikken. Maar ik denk dat er thuis een soort taboe op rust soms om al te veel te integreren in de vrije en westers liberale maatschappij. Pas niet bij de wil van de ouders. Waarbij jongens en meisjes dan ook nog eens apart van elkaar worden behandeld. Wat die Europeanen betreft; ik weet zeker dat de meeste mensen uit de Europese landen (een enkel land uigezonderd) zich snel weten aan te passen aan onze cultuur. Dat men in het verleden te gemakkelijk is geweest met inburgeren en vooral taal leren is zeker zo. Het blijft overigens bijzonder, om kinderen van sommige gezinnen van imigranten, die hier geboren zijn, toch te horen praten met een enorm accent. Alsof ze thuis verplicht de moedertaal van de ouders moeten blijven gebruiken. Wellicht ingegeven door de geloofsvoorschriften of zo, maar voor een toekomst in ons land niet gewenst….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Beijing2008

      Leo, je insteek klopt,ik maak het zelfs mee dat mensen van Chinese afkomst,geboren in NL, die vloeiend NL spreken,thuis alleen Chinees spreken, met het idee NL, leren ze op school wel.
      Het is dramatisch als je ziet dat mijn halfchinese zoon van bijna 3 uitstekend in NL zich kan uiten, terwijl het meisje dat nu naar groep 1 gaat wat dat betreft een grote taalachterstand heeft.
      @ Tania, ik weet de regels voor oudkomers, en dan bedoel ik de mensen die voor 2006 in NL zijn gekomen.Probleem is dat de instroom van nieuwkomers , de cursussen van oudkomers vaak in de knel brengen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.