Allochtonen hebben het moeilijk

Gisteren presenteerde het Sociaal Cultureel Planbureau het nieuwe jaarrapport met nieuwe inzichten over de allochtone en autochtone Nederlanders. Wisselende resultaten met mindere en verbeterende resultaten van de allochtone bevolkingsgroep. Allochtonen doen het slechter in vergelijking met autochtone Nederlanders in een gelijkwaardige positie. Dat is een van de bekendste conclusies uit het rapport.

Volgens het rapport komen allochtonen vaker in aanraking met een misdrijf, doen het slechter op de arbeidsmarkt en hebben vaker te maken met discriminatie. Allochtone jongeren hebben meer te maken met werkloosheid en er zijn meer niet-westerse allochtonen bij die een uitkering hebben.

Gelukkig zijn er ook weer positieve woorden. De onderwijsachterstand wordt steeds meer ingehaald door de niet-westerse allochtonen.

Natuurlijk twijfel ik niet aan het jaarrapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. Maar om mij heen heb zowel allochtone als autochtone jongeren zien werken. En ook de autochtone jongeren worstelen met het huidige arbeidsklimaat. Wat betekent dat zowel autochtonen als allochtonen strijden om een plek in de arbeidsmarkt. De vraag is dus wie de strijd wint.

Bron foto: Flickr

 

 

Lees ook:Allochtoon heeft ander netwerk
Lees ook:Joepie! Jaarrapport Integratie 2008!
Lees ook:Dubbele nationaliteit en integratie??
Lees ook:Niks multiculti gemix.
Lees ook:Nog een paar onderzoeksresultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.