Reis door het Indian Film Festival in Den Haag

Ook in Den Haag start deze week een cultureel festival, het Indian Film Festival Den Haag. Vanaf aanstaande woensdag kan je ook genieten van de Bollywood films uit India. Leer de vele gezichten van India kennen door de ogen van talentvolle filmmakers. De film Noukadubi draait op de eerste avond van het festival.

Het land India wordt steeds veelbelovender. Het wordt ook wel de toekomstige economische wereldmacht genoemd. Daarnaast zijn de Bollywood films fenomenaal. Van 5 tot en met 9 oktober kan je deze kleurrijke films bewonderen in de bioscopen van Den Haag. De films draaien onder meer in het Filmhuis Den Haag, Pathé Buitenhof en Theater Dakota. Tickets zijn tevens verkrijgbaar bij deze bioscopen.

Openingsfilm Noukadubi

Op woensdag 5 oktober draait de film Noukadubi (Schipbreuk) in het Filmhuis Den Haag. Het is de openingsfilm van het festival. Reden hiervoor is de 150ste geboortedag van de schrijver van de oorspronkelijk roman, Rabindranath Tagore. Het verhaal gaat over een man die verongelukt met een boot. Na de schipbreuk blijft de man achter met een vrouw. Hij verwart deze vrouw met zijn eigen vrouw, met wie hij de dag na de schipbreuk zou trouwen.

Kijk voor het programma van het festival op de website: www.indianffth.nl.

Lees ook:Eastern Neighbours Film Festival begint met Istanbul
Lees ook:Joodse films en klassiekers in Tuschinski
Lees ook:Jasmijnrevolutie in Filmhuis Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Festival, voor de mensenrechten
Lees ook:Africa In The Picture: ALIVE & KICKIN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.