Palestijnen en Israëli’s komen samen in Budrus

Een onwerkelijk beeld in de film Budrus: Palestijnen en Israëli’s komen samen om te demonstreren tegen de muur in Budrus. Deze film draait morgen in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht tijdens de Palestijnse filmdag. De documentairefilm Budrus vertelt het verhaal over de opstand tegen de muur die Palestina en Israël moet scheiden, maar uiteindelijk mensen samenbrengt in een vreedzame strijd tegen het leger.

De Palestijnse Ayed Morrar ziet in dat het dorp Budrus juist verloren gaat door de muur. Om de bouw van de muur tegen te houden en Budrus te redden brengt Morrar Fatah en Hamas leden en Israëli’s  samen. Ze verzamelen zich voor een vredesmars tegen de muur. Er ontstaat een conflict met het leger maar de groep deinst niet terug en blijven doorgaan met de vreedzame strijd. Uiteindelijk wordt er zelfs geschoten door het leger, maar mensen geven niet op.

Het is dus wel degelijk mogelijk. Met een gezamenlijk doel, komen conflicterende groepen uiteindelijk samen. Dan moet je wel. Voor het behoud van het land, jouw omgeving, jouw leven zien mensen geen verschillen meer.

Budrus is gemaakt door filmmaakster Julia Bacha en de film kreeg een eervolle vermelding op het filmfestival in Berlijn.

Aansluitend aan de film vindt er een nagesprek plaats onder leiding van Ghada Zeidan, voorzitter van Palestine Link, in het café van het Louis Hartlooper Complex. Budrus draait in het Louis Hartlooper Complex in samenwerking met Palestine Link enVrienden van Sabeel.

Wil je deze Palestijnse Filmdag niet missen? Kijk dan hier voor het reserveren van de kaarten.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Latijns Amerikaans filmfestival in Utrecht
Lees ook:Eastern Neighbours Film Festival begint met Istanbul
Lees ook:Samaa’ – Verhaal van een danseres
Lees ook:Palestijnse prijswinnaar mag niet naar Nederland.
Lees ook:Bekogeld vanwege westerse kleding in Israël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.