Aandacht voor de Indiase groep in Nederland


Eindelijk eens aandacht voor de Indiase groep van onze samenleving. Dit keer morgen in het World Forum in Den Haag. Tijdens een conferentie staan de uitdagingen, prestaties en bijdrage van de Indiase bevolkingsgroep ter discussie. Het gaat hier om hun bijdrage in de Nederlandse samenleving op sociaal, economisch en maatschappelijk vlak. Een conferentie met ruimte voor discussie en ontwikkeling maar aangevuld met plezier en vermaak.

Persoonlijk was ik blij dit bericht te lezen op de website Wereldjournalisten.nl. In Nederland leven meer culturele groeperingen en niet alleen de autochtonen en de Islamitische allochtonen. We leven met zijn allen in Nederland. Allemaal dragen ze hun steentje bij en wellicht hebben alle bevolkingsgroepen een steuntje in de rug nodig. Dit geldt ook voor de Nederlandse Nederlanders. Morgen is het eindelijk tijd voor de Indiase dispora, zoals zo mooi werd beschreven op Wereldjournalisten.nl. Wees niet bang, de conferentie bestaat niet alleen uit discussies. De conferentie wordt aangevuld met een gala, met muziek optredens en toneelstukken van Surinaams-Indiase artiesten.

Op deze conferentie zijn India- en Nederland deskundigen aanwezig, evenals de politici uit India en Nederland. Een goede kans dus om inspirerende personen aan het woord te zien en wellicht te ontmoeten. Iedereen heeft een voorbeeld of rolmodel nodig om voor ogen te hebben.

De deskundigen en politici gaan samen bespreken hoe de Indiase gemeenschap meer kan gaan samenwerken, hoe zij zichtbaar en effectief gaan deelnemen aan de Nederlandse economie en hoe de band tussen Nederland en India verbeterd kan worden. Naast deze doelen krijgen taboes en deelname van de vrouwen en jongeren een plek op deze conferentie.

Als je deze conferentie wilt bezoeken meld je dan aan via www.fideu.org. Voor deelname moet je wel betalen. Kijk op de website van Fideu voor de rest van de informatie.

 

 

Lees ook:De top van Indiase zang in RASA
Lees ook:De dynamische samenleving, hoe nu verder?
Lees ook:Nederland Bekent Kleur boos op Verhagen.
Lees ook:RAYMANN weer op de buis
Lees ook:Het verhaal van de Indische gemeenschap in Westerbork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.