Homo’s niet alleen omstreden voor islam

Homoseksualiteit is nog steeds een heftig onderwerp in onze maatschappij. Al wordt het naar mijn idee wel al goed geaccepteerd onder de jongeren. Daarentegen is het ook weer afhankelijk welke jongeren, binnen welke groep. Binnen de islam is homoseksualiteit ook nog steeds omstreden. Naar mijn idee niet minder dan bij de paus. Nu bestaat het idee om moslimleiders te betrekken bij de homodiscussie.

Zou dat helpen? Door een moslimleider of wat voor religieus leider dan ook te betrekken in de homodiscussie? Op dit moment heb ik geen idee hoe de homoseksualiteit langzaamaan geaccepteerd is in het westen. Dit is ook een lange weg geweest.

De westerse maatschappij is steeds meer gaan inzien dat homo’s niet veel anders zijn dan hetero’s. Maar aan de ene kant kan een profvoetballer in Nederland er nog steeds niet voor uit komen homo te zijn. Blijkbaar zijn wij ook nog niet zover dat we homo’s voor de volle honderd procent accepteren.

Het geldt niet alleen binnen de islam. Ook binnen ander religies ligt homoseksualiteit gevoelig. Als een religieus leider open staat voor de discussie over homoseksualiteit, dan zal dit heel mooi zijn. Toch houd ik mijn adem in. Ook de paus is nog niet zover om tolerantie te vragen voor homo’s. Kunnen we dan wel verwachten dat de islam de homoseksualiteit omarmt? Ik vrees haast van niet. Bron: De Volkskrant

Bron foto: Flickr

Lees ook:Marokkaanse jongeren en homo’s in dialoog
Lees ook:Marcouch wil homocafé in Slotervaart.
Lees ook:‘Laat homo’s met rust’, zegt de imam.
Lees ook:Markouch: Homo’s welkom in Slotervaart.
Lees ook:Haatimam Yasin naar congres in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.