Advocaat Enaït blijft zitten.

Mohammed Enaït weigert op te staan voor de rechtbank. Zelfs als hij hiervoor een waarschuwing krijgt van de Raad van Discipline, zal hij blijven zitten. Desnoods gaat hij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Dat zei de Rotterdamse advocaat maandag in Den Haag tijdens een zitting van de Raad van Discipline, de tuchtrechtbank van de advocatuur. De deken van de Orde van Advocaten heeft een klacht tegen hem ingediend. Enaït is orthodox moslim en zegt uit geloofsovertuiging niet op te willen staan voor de rechter. Volgens de beginnende advocaat krijgt hij de klacht alleen maar vanwege zijn geloof en worden zijn blanke collega’s nooit over dergelijke zaken aangesproken. De Raad van Discipline doet op 4 mei uitspraak.

Enaït kwam al eerder in de publiciteit. De gemeente Rotterdam weigerde hem in 2006 na een sollicitatiegesprek aan te nemen, omdat hij weigerde vrouwen een hand te geven. De rechtbank stelde de gemeente later in het gelijk. Bron: Spits

Wat een egoïsme om de tijd en aandacht van zelfs het Hof van de Rechten van de Mens te willen gebruiken om niet op te hoeven staan. Dat Hof is er om oorlogsmisdadigers te veroordelen. Dat lijkt me toch een stuk belangrijker. Bovendien: wat heeft een rechtbank met religie te maken? Het lijkt erop dat Enaït vooral graag de aandacht op zichzelf vestigt.

Lees ook:Zittende advocaat krijgt berisping.
Lees ook:Oordeel over zittende advocaat.
Lees ook:Racisme-aanklacht tegen Van Damme.
Lees ook:Lijst probleemwijken gepubliceerd.
Lees ook:Harde woorden tijdens bezoek Koningin op Bonaire

0 reacties op “Advocaat Enaït blijft zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.