Zero Tolerance Day komt er aan

Hoe stop je meisjesbesnijdenis? Een vraag die veel organisaties bezighoudt en gaan bespreken op 6 februari 2012. Deze dag is Zero Tolerance Day genoemd. Het thema van Zero Tolerance Day 6 februari 2012 is ‘Communicity Approach’. Het bouwen van bruggen tussen gemeenschappen in Nederland, Europa en Afrika, dit keer om meisjesbesnijdenis te stoppen, ook wel bekend als VGV of FGM.

Deze ‘vriendelijke’ termen zijn afkortingen voor de ‘niet-vriendelijke’ Vrouwen Genitale Verminking en Female Genital Mutulation. De dag 6 februari is vanaf 2003 de Internationale Dag van Zero Tolerance Against Female Genitale Mutulation. Op deze dag spoort het Inter-African Committee (IAC) alle landen aan te strijden tegen Vrouwelijke Genitale Verminking.

In Nederland wordt dit gedaan met Platform 6/2. Platform 6/2 bestaat uit leden van verschillende organisaties die samen de oproep van IAC opvolgen.

Zo vindt op 6 februari dit jaar een middag plaats die bruggen bespreekt tussen Nederland, Europa en Afrika die VGV kunnen uitbannen.

Meer informatie over Zero Tolerance Day en meisjesbesnijdenis vind je op de website www.meisjesbesnijdenis.nl en www.tegenvrouwenbesnijdenis.nl.

Het boek van Waris Dirie ‘Mijn Woestijn’ is bekend om het persoonlijke en moedige verhaal van Waris Dirie. Een vrouw die besnijdenis helaas zelf heeft moeten ervaren. Wanneer je dit boek hebt gelezen, ben je eerst verbijsterd en daarna strijdvol. Strijdvol om ervoor te zorgen dat alle meisjes in de wereld dit niet gaat overkomen.

 

Bron foto: Vincepal – Flickr

 

Lees ook:Aanpak genitale verminking meisjes stokt.
Lees ook:Nieuwe campagne tegen meisjesbesnijdenis
Lees ook:Cultuurconflict tussen vader en dochter
Lees ook:Capoeira Winter Festival in Amsterdam.
Lees ook:Afrika Film Festival in Belgiƫ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.