Weg van het gezeur

Soms kan het geen kwaad naar het grotere geheel te kijken. Het is alleen heel moeilijk je in te leven in een andere samenleving vanaf hier. Vanuit de alledaagse beslommeringen in ons leven. De vuilnis, die ellendige bus die niet op tijd komt. Daarom is vrijwilligerswerk een goede manier om eens de andere kant van de wereld te beleven. Om je eens goed te realiseren, welke goede dingen er wel zijn in Nederland.

Zelf vind ik dan ook dat ik maar eens aan de andere kant van de wereld moet kijken. Vrijwilligerswerk moet doen. Via Activity International is het mogelijk bijvoorbeeld een half jaar lang vrijwilligerswerk in Azie (http://activityinternational.nl/Vrijwilligerswerk.aspx) te doen of betaald werk in Zuid-Amerika (http://activityinternational.nl/Werkvakanties.aspx).

Ik erken, ik maak me er ook schuldig aan. Me druk te maken om de alledaagse Westerse dingen. En dan denk ik aan de gezinnen ergens in de wereld die geen idee hebben hoe ze hun kind(eren) die dag moeten voeden. Of hoe ze hun huis moeten behouden. Ik kom uit zo’n land. En juist daarom zou ik niet te veel moeten zeuren. Maar doe het toch. We doen het allemaal.

Misschien moeten we ons allemaal laten inspireren, door een andere omgeving, cultuur en mensen. En wie weet beseffen we dan werkelijk wat we hebben.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Utrechtenaar en Marokkaan. Het is te combineren.
Lees ook:Eileen beweegt
Lees ook:Hulp voor jonge allochtone meiden
Lees ook:De leugen van Mauro?
Lees ook:Het laatste zetje naar een nieuwe reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.