Het laatste zetje naar een nieuwe reis

Deze week barst het van de cultuur in Nederland. In Amsterdam reis je door Afrika en Brazilië. In Den Haag reis je naar India. Voor iedereen die verlangt naar het buitenland of de smaak van een andere cultuur zijn deze festivals een uitkomst. In bioscopen, theaters en galerieën worden de beelden van Afrika, Brazilië en India getoond. Deze sfeervolle en intieme ruimtes zijn ideaal om een nieuwe cultuur te verkennen.

Tijdens een vakantie is het moeilijk alle plekken van een land te bezoeken. Je bezoekt toeristische gebouwen, gaat eten bij de plaatselijke restaurantjes en je probeert je te redden in de plaatselijke taal. Al deze dingen betekenen nog niet dat je werkelijk het land en de cultuur beleeft hebt. Maar hoe kan je ook weten waar je moet zijn om midden in de cultuur te staan? Het mooiste is te leven met de bevolking. Een dag of meer te leven zoals zij. In hun ritme en met hun tradities. Voor menigeen is dit een gewaagde stap. Sommigen van ons verlangen naar veiligheid. Leven in een andere vreemde cultuur voelt niet aan als veilig.

Daarom zijn de festivals een uitkomst om vanuit een veilige omgeving een andere cultuur te leren kennen. Misschien twijfel je wel om te gaan studeren in Brazilië of ontwikkelingswerk te gaan doen in Afrika. Doordat je te weinig weet van het land, heb je nog geen stappen ondernomen. Als je met deze ideeën loopt, pak dan deze week je kans en bezoek een van deze festivals. Bekijk de fototentoonstellingen van het Brasil Festival Amsterdam. Of bezoek een van de films in Bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam tijdens het Africa In The Picture Festival. Wie weet geeft dit jou het laatste zetje naar de reis van je leven.

Lees ook:Africa In The Picture: ALIVE & KICKIN’
Lees ook:Reis door het Indian Film Festival in Den Haag
Lees ook:Ervaar Sao Paolo door de ogen van Bas Losekoot
Lees ook:Traditie en herkenning door filmfestivals
Lees ook:Nederlandse allochtonen in Brazilië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.