‘Er is een islamitische Oprah Winfrey opgestaan’

“Als moslim in het westen, of je nu praktiserend moslim bent of niet, sta je onder grote druk. Je familie en de gemeenschap verwachten veel van je, de Nederlandse maatschappij juist weinig. Terwijl jij met iedereen rekening probeert te houden, vergeet je jezelf”. Dit is de beschrijving van het boek Moslim Unlimited van Esma Choho.

Succesvolle methode
Journaliste en schrijfster Esma Choho bedacht een succesvolle methode voor moslims om zich beter staande te kunnen houden in de westerse maatschappij. Esma Choho hanteert hierbij vijf stappen die zijn gebaseerd op de vijf zuilen van de islam om de emotionele, spirituele en sociale vaardigheden van moslims verder te ontwikkelen.

Herkenbaar
Het Parool vindt zelfs dat er een islamitische Oprah Winfrey is opgestaan. Ik las vanochtend voor het eerst over Esma Choho en ik moet zeggen dat ik als niet praktiserende moslim zeer benieuwd ben naar haar boek. Zelfs in de beschrijving van het boek stonden al herkenbare punten. Zoveel moslims hebben met dilemma’s te maken, zoveel moslims zijn bang voor de ouders en vele weten niet hoe ze met de druk van de ouders of omgeving om moeten gaan. Vooral de jongere generatie heeft moeite met het vinden van een balans tussen de omgeving en geloof. En wie weet, misschien werkt deze methode wel. Ik vind het een mooi kerstcadeautje.

Moslim Unlimited kun je kopen bij Bol.com

Lees ook:Hafid Bouazza presenteert zijn roman Sportvogel.
Lees ook:Wat is je grootste dilemma?
Lees ook:Vieren ‘jullie’ kerst?
Lees ook:Multiculturele harmonie op Borneo
Lees ook:Wilders nuanceert uitspraken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.