Wat gaat Mauro doen?

Kiest Mauro voor Nederland?

Mauro mag niet blijven. Geen verblijfsvergunning. Na dagen moeilijk gedoe in de regering, in de Tweede Kamer, in het CDA was daar eindelijk de beslissing. Nou was niet eens een sterke oplossing waar ze mee kwamen. In principe komt het er gewoon op neer dat Mauro niet in Nederland kan blijven. Tenzij hij een studievisum aanvraagt. Als hij dit gaat doen, dan is het nog maar de vraag of hij die werkelijk krijgt. Hoe dan ook, een verblijfsvergunning is het niet. 

De afgelopen week stond de media bol met de jongen Mauro. Iedereen had een mening. Ook Multiculti.blog.nl kon het niet nalaten zijn zegje erover te doen. Natuurlijk sta ik er bij stil dat Mauro niet de enige is in deze situatie. Meer jongeren verkeren in deze situatie of hebben in deze situatie gezeten. Het feit dat Nederland door Mauro op deze situatie is gewezen is goed. Het gaf ons stof tot nadenken. Hoewel de regering moeilijk deed, twijfelde en Mauro paaide met een voetbalwedstrijd, liet de rest van Nederland zich van zijn menselijke kant zien.

De menselijke kant van verschillen weliswaar. Volgens de een moest Mauro gauw naar Angola, de ander walgde van het gedrag van de regering. Toch is een ding duidelijk gebleken, onze regering is nog niet sterk genoeg. Hun oplossing voor Mauro was slap en verre van daadkrachtig. Ze leggen nu simpelweg de verantwoordelijkheid terug bij Mauro. Je mag blijven met studievisum. Vraag je deze niet aan, dan wil je blijkbaar niet graag. Hoewel het daar niet aan hoeft te liggen bij Mauro. Want hij vroeg geen studievisum, hij vroeg een verblijfsvergunning. En die kreeg hij niet. Mauro Manuel, het ga je goed.

Lees ook:Ook van lezers mag Mauro blijven
Lees ook:Mauro Manuel: de speelbal van de politiek
Lees ook:De leugen van Mauro?
Lees ook:De verwarring van Mauro
Lees ook:Kinderpardon of kinderen weg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.