Sutra Dance Theatre: de creatie van een pionier

Deze week treedt in vier theaters de Sutra Dance Theatre op. Afgelopen donderdag en vrijdag heeft de Maleisische dansgroep al opgetreden in Den Haag en Amsterdam. Dit weekend zijn het Antwerp Zuiderpershuis en RASA Utrecht aan de beurt. Weer een creatie van een artiest wat een pionier wordt genoemd. Op het gebied van de beleving van dans in dit geval. Ramli Ibrahim, het brein achter Sutra Dance Theatre: ‘Om regels te overtreden of nieuwe te maken moet je goed beslagen ten ijs komen’. Ontdek hoe Maleisische dans er uit ziet als regels overtreden worden, en nieuwe regels ontstaan.

Ramli Ibrahim

De dans van Sutra Dance Theatre is bovenal de traditionele Maleisische dans. Om zijn werk optimaal te maken keek Ibrahim verder dan de Maleisische tradities. Hij is meester in het voetenwerk en de oogbewegingen die gepaard gaan met de Sutra Dance. Daarnaast volgde hij klassiek ballet en moderne dans. Verdiepte zich in muziek, poëzie en mystiek. Met al deze invloeden in zijn geheugen creëerde hij de Sutra Dance voorstelling.  Elegant en krachtig met vernieuwing.

Met de voorstelling Sutra Rasa laat het Sutra Dance Theatre nog steeds de traditionele Aziatische dans zien. Maar wel beïnvloed door de brede culturele inspiratie en kennis van Ibrahim. Sutra Rasa is een uitbundige charmante dansvoorstelling uit de Maleisische cultuur.

Sutra Dance Theatre is dit weekend te zien in:

- Antwerp Zuiderpershuis, zaterdag 29 oktober

- RASA Utrecht, zondag 30 oktober

 

Lees ook:Het nieuwe Rasa vanaf vandaag gestart
Lees ook:Stoer buikdansen met de Uzumé Dance Company
Lees ook:Balance’th danst voor liefde en integratie.
Lees ook:Javaanse dans en maskerdans vult RASA deze avond
Lees ook:Cumbia Society in RASA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.