Javaanse dans en maskerdans vult RASA deze avond

Indonesië-liefhebbers kunnen kijken naar Javaanse dans in het RASA gebouw in Utrecht. Kijk naar dansen die afkomstig zijn uit het oude Java. In het verleden opgevoerd voor de sultans van Yogyakarta, Cirebon en Madura. Geliefd door het volk en gedanst in de desa’s. De Javaanse dans is een van de dansen die geroemd wordt uit de Indonesische cultuur. Een expressie wat menigeen boeit. RASA haalt deze dansen dichterbij. Mooie Javaanse dansvoorstelling zijn niet alleen meer voor de sultans, maar voor ons allemaal.

Drie dansers treden op en vertonen de traditionele dans uit hun geboorteplaats. Ook beelden ze een liefdesverklaring uit in de vorm van een maskerdans. Dansen uit de regio’s Yogyakarta, Cirebon en Maduro worden uitgevoerd. De Javaanse dans is de trots van de Indonesische cultuur. Ga dit weekend naar RASA en raak gefascineerd door de veelzijdigheid van de Javaanse dans.

De choreografie is gemaakt en geregisseerd door Martinus Miroto en Gerard Mosterd. Al eerder dit jaar traden de dansers op in de hoofdstad van Indonesië, Jakarta. De dansers tonen hun passie voor hun land, hun geboortestreek en hun cultuur tijdens deze dansvoorstelling. De sierlijke dans wordt aangevuld met tekst door Sri Qadariatin, een actrice uit Yogyakarta.

Kijk op de website van RASA voor toegangsprijzen en meer informatie over deze Javaanse dansgroep.

Lees ook:Het nieuwe Rasa vanaf vandaag gestart
Lees ook:Sutra Dance Theatre: de creatie van een pionier
Lees ook:Balance’th danst voor liefde en integratie.
Lees ook:Oosterse en Afrikaanse dans in vijf steden
Lees ook:Tango en champagne bij Academia de Tango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.