Black Hair advies in Aboriginal Art Museum Utrecht

Eindelijk een kans om mijn zwarte haar om te toveren in een creatieve haardos. Aankomende zaterdagavond vindt in Utrecht Mirror Mirror – the Black Hair Experience plaats. Daar krijg je advies voor je zwarte haar of zelfs een totaal nieuwe haarcoupe! Het evenement is georganiseerd door Kosmopolis Utrecht en Quinsy Gario. Wees gerust, ook als je haar een andere kleur heeft kan je terecht bij de kappers op de Black Hair Experience in het Aboriginal Art Museum Utrecht.

Dames en heren met zwart haar, hoe moeilijk is het wel niet om een goede kapper te vinden. Een kapper die werkelijk jouw donkere lokken tot in de wortels kent. Hoe lang ik wel niet heb moeten vechten om een vlotte lok te laten knippen in mijn steile Aziatische haar. Het is me werkelijk pas dit jaar gelukt. Een kapster knipte zonder twijfelen een lok. Mijn haar is extreem steil, dik en Aziatisch. Veel kappers in Nederland hebben geen idee wat ze ermee aan moeten. Doodeng vinden ze het om de westerse haartrends toe te passen op mijn Aziatische haar. Ga dan naar een Aziatische kapper zou je zeggen. Maar nu ben ik een van die Aziaten die geen idee heeft waar ze die kan vinden.

Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het Black Hair initiatief in Utrecht. Quinsy Gario gaat bezoekers vragen stellen die hun doet nadenken over hun haar: hoe belangrijk is je haar voor je identiteit? Welk statement wil je maken met je kapsel? Wat voor effect heeft jouw kapsel op jouw leven in Nederland? Bij dat laatste kan je denkenaan het werk dat je doet en de hobby’s die je hebt. Een hoog afrokapsel dragen is namelijk erg uitzonderlijk in bijvoorbeeld een advocatenkantoor.

The Black Hair Experience is deel van de Museumnacht 2011. Kijk op de website van Kosmopolis Utrecht voor informatie over dit evenement en de museumnacht.

Lees ook:Black Butterflies: een dichteres in Zuid-Afrika
Lees ook:Waarom spreekt jou moeder geen Nederlands?
Lees ook:Oosterse en Afrikaanse dans in vijf steden
Lees ook:Turkse ‘rock’ van Özlem Tekin
Lees ook:Stoer buikdansen met de Uzumé Dance Company

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.