Moslima mag geen hoofddoek dragen op sportschool

Een moslimvrouw (27) uit Schiedam gaat aangifte doen tegen een sportschool in Rotterdam omdat ze er geen hoofddoek mag dragen tijdens het trainen. De vrouw vindt dit discriminatie en de Commissie Gelijke Behandeling gaat het probleem aankaarten bij de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

De sportieve moslimvrouw wilde als alternatief een bandana dragen, maar ook dat mocht ze niet. Wat vind je hier nou van? Moet het kunnen, het dragen van een hoofddoek tijdens het sporten, of niet? Ik vind dat het er aan ligt hoe de hoofddoek wordt gedragen. Als het echt op een manier wordt gedragen als een bandana, waarom niet? Ze gaat toch niet met een burka naar de sportschool?

Foto is gemaakt door: Daisy

Lees ook:Nieuwe poll: Moslima mag geen hoofddoek dragen op sportschool
Lees ook:Geen hoofddoek voor leerling Don Bosco College
Lees ook:“Poldermoslima” voert actie tegen discriminatie op het werk.
Lees ook:Kleden hoe het hoort, lekker eigenwijs dus
Lees ook:Koningin reageert op hoofddoek-vragen

9 reacties op “Moslima mag geen hoofddoek dragen op sportschool

  1. marijke

    Ik ben het er niet mee eens dat een moslima geen hoofddoek zou mogen dragen in de sportschool. Zijn we soms bang voor een hoofddoek? Dat het te warm zou zijn tijdens het sporten kan de draagster in kwestie heus zelf wel bepalen!
    Gevaarlijk: onzin! Juist door bedekking van het haar kan je nergens aan blijven hangen. Niet fris: ook onzin! Tevens weer door bedekking van het haar is het juist een pluspunt. Ik vind dat het maar eens afgelopen moet zijn met het gezeur over hoofddoekjes en burka’s We leven in een vrij land, en laten we de tolerantie nou eens hoog houden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seyma

      Eén iemand die het dan toch nog begrijpt…
      Weet je wat ik pas onzin vindt ? Dat wij Nederland of Belgie wordt gezien als een “vrij” land. Klopt langs geen kanten.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Suna

    Beste Marijke,

    bedankt voor je mening!
    Ik vind het ook onzin hoor, ik snap ook niet met hoe de sportschool haar heeft kunnen weigeren. Ze wilde zelfs een bandana dragen, maar ook dat mocht niet!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marcel

    Een sportschool heeft het recht bepaalde eisen aan kleding te stellen, mits dit binnen de wet gebeurt. De kledingvoorschriften die deze sportschool heeft ingesteld gelden dan ook voor iedereen, zonder onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, etnische afkomst of religieuze overtuiging.
    Deze dame wil dat er voor haar een uitzondering gemaakt wordt op basis van haar religieuze overtuiging.
    Zij klaagt omdat ze gelijk behandeld wordt als iemand die om een andere reden hoofdbedekking wil dragen en die dit ook niet wordt toegestaan.
    Er is hier geen sprake van discriminatie, ze wordt immers niet geweigerd omdat zij vrouw of moslima is en bovendien draagt niet elke moslima een hoofddoek, maar omdat zij zich weigert zich neer te leggen bij de algemene en niet discriminerende, dus voor iedereen geldende regels

      /   Beantwoorden  / 
  4. André de Hooge

    En terecht!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seyma

      Vind ik niet !! wat is er mis met een bandana ? dat de hoofddoek niet mag,begrijp ik wel,maar een bandana ? kan toch geen kwaad ? Er zijn toch evengoed voetballers, tennissers, of weet ik wat allemaal die ook een bandana dragen tijdens het sporten ?

        /   Beantwoorden  / 
  5. ron

    Leuk deze commentaren, maar in mijn sportschool geld een regel, geen hoofd bedekking. dus geen petjes e.d dit houd dus ook in geen bandana of hoofddoek. het heeft niets met geloof te maken!!
    er zijn huisregels en dit is er een van.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan

    Je kleding pas je aan bij wat je doet. Een hoofddoek kun je met de beste wil van de wereld geen sportkleding noemen. Als deze dame geen hoofddoek zou dragen zou men haar sneller accepteren. Laatst nog een tv programma gekeken mijn tante in Marokko. In Marokko lopen er procentueel minder dames met een hoofddoek als in Nederland vind ik toch wel gek.Waarom laten de media niet vaker een leuke moslima zien ze zijn er heus wel. Nu lijkt het of er alleen maar hoofddoekdragers zijn. Voor mij is dit een teken van onderdrukking.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ayse

      Dit is zo een typische reactie van iemand die niks van de wereld heeft gezien. In Marokko of Turijke is een land waar je diverse mensen ziet. In europa valt het op de hoofddoek dragende vrouwen.!!!!!! Ook bijvoorbeeld als een Nederlandse vrouwen met 2 kinderen in de hand loopt 1 in de kinderwagen en ook nog zwanger vindt met het schattig, is het een vrouw met hoofddoek is het o die buitenlanders weten niet wat anticonceptie is en ze doen het om de kinderbijslag echt zo dom die reacties!!!!!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.