Kleden hoe het hoort, lekker eigenwijs dus

We blijven nog even bezig met de hoofddoek. Moderne islamitische vrouwen dragen de hoofddoek steeds traditioneler. Een ontwikkeling die niet altijd toegejuicht wordt. De hoofddoek draag je zoals het hoort en niet volgens de laatste trends. Trends en eigen stijl horen vrouwen niet te uiten. Als vrouwen buiten lopen, horen ze de kleding volgens de regels te dragen. Geen ruimte voor trends. Dat is duidelijk.

Nogmaals, ik vind dit heel jammer en wie mij dit wilt uitleggen, ga je gang. Op het internet vind je de uitleg van Moustafa Hosni. Op een video vertelt hij vrouwen aan de hand van paspoppen welke kleding wel en niet gepast is.

Helaas kan ik de taal die de heer Hosni spreekt niet verstaan. Wat hij vertelt kan ik lezen op een blog op OneWorld. Wat ik me afvraag of zijn preek werkelijk gepast is voor de islamitische vrouwen in islamitische landen. Is zijn video een soort waarschuwing? En is het redelijk?

De blogger op OneWorld is zeker niet te spreken over de kledingadviezen van Hosni. De adviezen van Hosni zijn niet meer dan een poging de vrouw te onderdrukken. Door de vrouw te wijzen op kledingvoorschriften en totaal voorbij te gaan aan zijn eigen verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid van zijn eigen beheersing als het om het vrouwenlichaam gaat.

Boeiende taal, zowel op OneWorld en van Moustafa Hosni. Al kan ik dat laatste niet echt controleren. Wel ben ik bang dat de video van Hosni de woorden van Wilders enigszins ondersteunen. De onderdrukking van de vrouw, met de hoofddoek. Hopelijk zijn genoeg vrouwen net zo eigenwijs als de koningin. Lekker doen wat voor hun goed voelt. Gelijk hebben ze. Hoofddoek of geen hoofddoek, vrouwen laten zich niets voorschrijven.

Bron foto:  Zharif the Future Surgeon – Flickr

Lees ook:Bekogeld vanwege westerse kleding in Israël
Lees ook:Het mysterie van de sluier
Lees ook:Koningin kleedt zich in cultuur
Lees ook:De verwarring van de vrouwencultuur
Lees ook:Moslima mag geen hoofddoek dragen op sportschool

Eén reactie op “Kleden hoe het hoort, lekker eigenwijs dus

  1. toupasse

    “Lekker doen wat voor hun goed voelt. Gelijk hebben ze.Hoofddoek of geen hoofddoek, vrouwen laten zich niets voorschrijven”.Precies als zij van hun moeder hebben geleerd en door hun schoonmoeder in stand wordt gehouden.Hebben ze allemaal voor hun mannen over. Kunnen die met hun vrienden de gezinseer hoog houden.In de kroeg, in de moskee, in het bordeel, bij hun vriendinnen etc. Hoeven ze er geen idee van te hebben op welke school hun kinderen zitten.Dat weten hun vrouwen toch.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.