China en Brazilië voor de kleintjes

Ook deze kerstvakantie kan je weer in het Tropenmuseum terecht met de kinderen. De agenda van het Tropenmuseum is geheel in het teken voor de kleintjes. Diverse activiteiten, rondleidingen, knutselen en muziek, voor alle kinderen is er wel iets leuks te doen. De komende twee weken zijn gewijd aan de culturen van China en Brazilië.

Onder begeleiding kunnen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar hun eigen Chinese geluksamulet maken.  De Chinatour De Qi van China (‘qi’ spreek je uit als ‘tsjie’), is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, . Tijdens deze tour maken de kinderen kennis met koken, karaoke en kalligrafie.

Het Tropenmuseum heeft ook een kerstvakantie special, de workshop Braziliaanse percussie. Hier kunnen kinderen vanaf 6 jaar oud aan mee doen. De kinderen zien hoe een percussie bespeeld wordt en mogen uiteraard ook zelf de percussie bespelen.

Naast deze specials verzorgt het Tropenmuseum ook een rondleiding door het museum zelf. Langs alle voorwerpen met de bijzondere verhalen die erachter zitten.

Muziek, knutselen en oude verhalen, drie dingen die kinderen zeker boeien. Het Tropenmuseum weet de kleintjes te vermaken tijdens de twee weken durende kerstvakantie.

Bron foto: Flickr

 

Lees ook:De energie van China in het Tropenmuseum
Lees ook:Creatieve en muzikale herfstvakantie in Het Tropenmuseum
Lees ook:Plantage Zondag vertelt de koloniale zeevaartsgeschiedenis van het Tropenmuseum
Lees ook:Chinese muizenliefde komt tot leven in het Tropentheater
Lees ook:Allochtone kinderen kunnen vaak niet zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.