Chinese muizenliefde komt tot leven in het Tropentheater

Vanaf aanstaande woensdag kunnen kinderen kijken naar The Wedding of The Mice in het Tropentheater. Een muizendrama uitgebeeld met handpoppen uit Taipei. Het Tropentheater geeft kinderen deze herfstvakantie de kans om nieuwe culturen te ontdekken. Deze theatervoorstelling hoort helemaal bij het Taipei Today Festival. Het muizenverhaal is een mengelmoes van toneel, zang en muziek. Een muizendrama met daarin de verwondering van liefde.

Kinderen kunnen vanaf woensdag 19 oktober tot en met zaterdag 22 oktober genieten van dit Chinese liefdesverhaal. Een theaterstuk dat een legende uit Taipei verteld. Deze legende vertelt over de derde dag van het Lentefestival waarop muizen met elkaar gaan trouwen. Op deze dag leggen alle mensen het huwelijksdiner voor de muizen neer: kruimeltjes en zout. In het verhaal verloopt voor een muizenstel de verkering niet volgens de regels. Hoe deze twee muizen deze legendarische dag doorlopen beleef je in de The Wedding of The Mice.

Muizen, China en romantiek gecombineerd in handpoppentheater. De beste combinatie om kinderen te boeien, in theater als in de Chinese cultuur. De voorstelling is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Een mooie leeftijd om weg te dromen in de liefdeswereld van Chinese muisjes.

The Wedding of The Mice, vanaf 19 oktober 2011 in het Tropentheater. Kijk op de website voor het bestellen van kaartjes.

 

Lees ook:Eastern Tale vanaf morgen in Tropentheater Amsterdam
Lees ook:Creatieve en muzikale herfstvakantie in Het Tropenmuseum
Lees ook:China en Braziliƫ voor de kleintjes
Lees ook:De dagen van Divali
Lees ook:Reis door het Indian Film Festival in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.