Programma over slavernij voor jong en oud

De televisieomroep NTR zendt vanaf 18 september diverse series uit over de betrokkenheid van Nederland bij slavernij. Deze vijfdelige serie De Slavernij vertelt over slavernij. Het is gewaagd verhaal om te vertellen. Nederland raakte in de 17e eeuw betrokken bij de slavenhandel, maar de feiten en verhalen zijn altijd verzwegen. Het programma wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek en Roué Verveer.

Naast het verleden, besteedt het programma ook aandacht aan de slavernij van nu. Helaas behoort slavernij niet meer tot de geschiedenis. Het komt nog steeds in vele vormen en in vele landen voor. Ook in Nederland.

De verhalen over slavernij worden ook verteld voor kinderen. In de zesdelige serie De Slavernij Junior voor kinderen van 7 tot 14 jaar. Deze versie wordt gepresenteerd door Lisa Wade. Ook hier gaan ze in op de geschiedenis van de slavernij en de moderne slavernij. Maar ook kinderarbeid komt aan bod.

De slavernij is niet een stuk geschiedenis waar we trots op mogen zijn, maar waar we nog steeds mee leven. Het feit dat slavernij verzwegen en verborgen wordt, wilt al zeggen dat beseft wordt dat het niet juist wordt. De verhalen uit het verleden mogen en moeten zelfs verteld worden. Al is het maar om onze huidige wereld te begrijpen. Waarom we nu leven met meerdere culturen in een land, een stad en in de wereld. Ik kijk uit naar de uitzendingen De Slavernij en ben benieuwd naar de verborgen verhalen uit de geschiedenis. Hopelijk leiden deze verhalen tot meer begrip voor elkaar.

Lees meer informatie over deze series op de website van De Slavernij van de NTR.

 

Lees ook:De Slavernij ter discussie in De Rode Hoed
Lees ook:Slavernij ter sprake in De Balie
Lees ook:INDISCH NU! laat Indische bagage spreken
Lees ook:Trots op je eigen cultuur
Lees ook:De charme van Indonesië blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.