The Five Great Guitars touren met Habib Koité

Met The African Blues touren The Five Great Guitars vanaf deze week rond door Nederland. Deze tour Afrikaanse tintje. De gitaristen Jan Kuiper, Erwin Java, Zoumana Diarra en Digmon Rooves worden aangevuld met de Milanese muzikant Habib Koité als speciale gast. Het vijftal neemt het publiek door een muzikale reis door Afrika. Een optreden van Five Great Guitars vol swingende Afrikaanse geluiden.

Hun tour is al vanaf 25 oktober bezig en nu al klinken er lovende woorden. Een warme voorstelling wordt geroepen. Een nieuwe belevenis op het gebied van gitaarmuziek. Nederlandse gitaristen samen met de Afrikaanse inbreng van Koité. Muziek wordt steeds meer gemengd. Meerdere cultuurstromingen komen bij elkaar in de muziek. Artiesten durven naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Deze muzikale combinaties laten zij maar al te graag horen aan een breed publiek.

Habib Koité

The Five Great Guitars laten zich vaker inspireren door de muzikale gaven van andere artiesten als Harry Sacksioni en Jan Akkerman. Nu is Habib Koité aan de beurt. Koité is een Milanese zanger en gitarist. Zijn unieke gitaarspel is een combinatie van flamenco en blues. Door zijn twee muzikale ouders heeft Koité muziek leren spelen. Tijdens het volgen van muziekopleiding aan het kunstinstituut van Bamako, de hoofdstad van Mali, kon hij al werken als dirigent. Na zijn afstuderen vormde hij al snel de groep Bamado, wat iets betekent als ‘in de mond van de krokodil’.

Extra swing

Nu mag Nederland ook kennismaken met deze Malinese muzikant dankzij The Five Great Guitars. Niets ten nadele van de Nederlandse muziek. Maar het kan zeker geen kwaad een ander tintje door de muziek te gooien. Wanneer Afrikaanse, Aziatische of Latijns-Amerikaanse klanken klinken door muziek geeft dit een extra swing. Sterker nog, het geeft een extra dimensie. Een avondje in de plaatselijke schouwburg of theater en je waant je alweer in Afrika. Een heerlijker avondje uit is niet voor te stellen.

Het vijftal tourt nog tot 4 december 2011 door Nederland. Goede kans dat er nog kaartjes te bemachtigen zijn voor optredens bij jou in de buurt, maar vast niet voor lang. Op de website van The Five Great Guitars staat de volledige agenda van hun tour.

Lees ook:Kuduromuziek wordt populair in Nederland.
Lees ook:Afrobeats van Jungle By Night en Egypt 80 vullen Paradiso
Lees ook:Ladies Only middag in Podium Mozaïek
Lees ook:Giovanca bij Afrikaans dansfeest in Grounds
Lees ook:De energie van China in het Tropenmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.