‘Marokkaan driekwart minder waard’

Een verzekeraar in Italië wil de familie van een Marokkaanse verkeersdode slechts een kwart van de geëiste schadevergoeding betalen. Dit omdat iemand uit Afrika ‘nu eenmaal minder nodig heeft dan iemand die leeft in een rijke stad’. WAT??

‘Europeaan heeft andere behoeften’
Een Marokkaanse immigrant werd drie jaar geleden in Italië op zijn fiets doodgereden door een automobilist. De rechter wees de nabestaanden vier ton smartengeld toe, maar de verzekeraar was het hier niet mee eens. Dit omdat ‘de hoogte van de vergoeding voor immateriële schade zich moet verhouden tot het economisch niveau van het land waaruit het slachtoffer komt’. De Italiaanse verzekeringsmaatschappij vindt dat een buitenlander die afkomstig is uit een belangrijke Europese stad, andere behoeften heeft dan iemand die uit Afrika komt.

Rechter gaf verzekeringsmaatschappij gelijk!
Het is niet te geloven. De verzekeraar kreeg in eerste instantie gelijk van de rechter, maar het hof in Milaan hof bepaalde later dat het bedrag alsnog moet worden betaald, aldus de Telegraaf.

Als hij maar drie kwart van de premie heeft betaalt oké, maar dit gaat toch nergens over! Dat de rechter het verzekeringsmaatschappij nog gelijk gaf!

 

Foto is gemaakt door: Tyson William

Lees ook:Vakantiepark mag Polen weren.
Lees ook:Radar zoekt Turkse en Marokkaanse homo’s.
Lees ook:Kinderen van Turkse ouders geplaatst bij lesbisch pleeggezin
Lees ook:Zittende advocaat krijgt berisping.
Lees ook:Wethouder Geluk in gelijk gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.