Kinderen van Turkse ouders geplaatst bij lesbisch pleeggezin

In Turkije is ophef ontstaan over Turks-Nederlandse kinderen die in Nederland in een lesbisch pleeggezin zijn geplaatst. De kinderen werden uit huis geplaatst nadat Bureau Jeugdzorg vermoedens had van kindermishandeling. De moeder zou haar zoontje hebben laten vallen, waarbij hij een arm brak.

Kinderen worden geplaatst bij een lesbisch pleeggezin.
De kinderen zijn al in 2004 uit huis geplaatst en de ouders vechten al jaren om de kinderen terug te krijgen, maar de rechter heeft inmiddels besloten dat ze de kinderen niet terug krijgen. De rechter heeft ook besloten dat de kinderen worden geplaatst bij een lesbisch pleeggezin. De ouders zijn hier op tegen.

Kinderen zitten in Turkije
Twee van de drie kinderen zitten momenteel in Turkije. De zaak wordt veel besproken in de Turkse media. Waarschijnlijk wordt er nu om uitlevering gevraagd van de kinderen bij de Turkse justitie. De advocaat van de ouders houdt er rekening mee dat de Turkse rechter niet tot uitlevering zal overgaan omdat de kinderen worden geplaatst bij een lesbisch pleeggezin.

Wat vindt jij?
Heb je als ouder het recht om bezwaar in te dienen als je kind wordt geplaatst bij een lesbisch pleeggezin? Als je als ouder een ‘fout’ maakt betekent het toch niet dat je geen rechten meer hebt?

Foto is gemaakt door: Anwar

Lees ook:Meer ontvoerde kinderen.
Lees ook:Trouwen uit frustratie
Lees ook:De verwarring van Mauro
Lees ook:Turk én crimineel? Dan moet je helaas weer terug!
Lees ook:Multiculti verschillen in omgaan met bedplassen.

12 reacties op “Kinderen van Turkse ouders geplaatst bij lesbisch pleeggezin

  1. anne braaksma

    Het is vreemd dat jeugdzorg geen rekening houdt met de mening van de ouders. De wet op de OTS schrijft voor dat men bij uithuisplaatsing rekening houdt met de godsdienstige gezindheid van het gezin. In deze situatie is het evident dat hun afwijzing van een homopaar gestoeld is op hun godsdienstige overtuiging. Naar mijn mening is jeugdzorg verplicht om daar rekening mee te houden en heeft jeugdzorg onjuist gehandeld door het kind in een homo gezin te plaatsen.
    anne braaksma oud gezinsvoogd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Suna

    Beste Anne,

    ik vind het ook raar dat er geen rekening mee is gehouden. De rechter heeft het bezwaar toch echt afgewezen. Want het komt denk ik (hoop ik) toch wel vaak voor dat de kinderen weer worden terug geplaatst bij de biologische ouders?

      /   Beantwoorden  / 
    1. nursen

      ik ben zelf turks hier geboren en getogen ben 40 jaar en moeder van 2 meiden.
      ik heb dit nieuws op de turkse tv gevolg, ik kreeg de rillingen op mijn rug.
      ik kan me voorstellen dat de kinderen uit huis moesten geplaats (want ik vertrouw de jeugdzorg dat ze hun werk goed hebben gedaan).
      maar ze hebben geen rekening gehouden met het geloof van deze familie.
      bij turkse mensen is dit het ergste wat je maar kunt doen want bij ons geloof acsepteren wij absoluut geen homos en lesbische paren. ik wens ze veel sterkte.
      nursen

        /   Beantwoorden  / 
  3. Suna

    Beste Nursen,

    bedankt voor je reactie!

    ik heb zelf geen kabel en heb de Turkse media niet gevolgd. Ik ben heel benieuwd naar wat de Turkse media er over zei. De ouders hebben waarschijnlijk hun rechten volledig kwijt geraakt. Waarom zou de rechter anders niet naar de wensen van de ouders luisteren, ik snap het niet!

    Ik denk dat de familie in Turkije de kinderen trouwens gewoon in Turkije houdt. Als ze weten dat de kinderen worden geplaatst in een lesbisch gezin, laten ze de kinderen nooit gaan, denk je niet?

    Groet,
    Suna

      /   Beantwoorden  / 
  4. BB

    Jammer genoeg is er maar 1 moslim pleeggezin te vinden. En het verhaal klopt niet helemaal want een rechter spreek alleen een uithuisplaatsing uit en dan heeft pleegzorg en jeugdzorg de taak om een gezin uit te zoeken. Helaas verzinnen ouders dat ze naar een lesbisch gezin moeten en komt hierdoor veel ophef en dus wordt er niet meer gekeken waarom ze eigenlijk voor de tweede keer uithuis geplaats worden. Er is ook nog nooit sprake geweest dat ze naar het lesbische pleeggezin terug gaan.
    ik denk wanneer turkije de totale waarheid weet dat ze erg zullen schrikken en de jongens snel zullen laten gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Indo

    Tegen de tijd dat kindreen uit huis geplaatst worden in nederland heb je het als ouder echt wel heel bont gemaakt. Op het moment dat kinderen uit huis geplaatst zijn is jeugdzorg voogt en ben je als ouder geen voogt meer. je hebt dan dus wettelijk niets over je kind te zeggen. Buiten dat is Sexuele voorkeur genetisch vastgelegd en zegt het iets over met wie je je bed/leven deelt en niets over je opvoedkundigheid. Geloofsovertuiging is niet genetisch. Het is een keuze voor een set leefregels en thema’s en is hierdoor onlosmakelijk verbonden met opvoeding. Vinden dat iemand met een zeker geloof hierdoor niet goed opvoedt snijdt dus meer hout.

      /   Beantwoorden  / 
  6. sab

    Nou Indo, dat ben ik niet met je eens.
    Wel dat de ouders het erg bont hebben gemaakt maar ik denk dat als je als overtuiging hebt dat homoseksualiteit niet iets goeds is (wat niet per definitie wil zeggen dat ik het daar mee eens ben)
    maar dat het dan echt verschrikkelijk kan zijn voor die kinderen! zij hebben hun hele leven aan
    moeten horen hoe “vreselijk homoseksualiteit is” enu wordt er van ze verwacht gezellig met een stel potten aan tafel te gaan zitten! whats next? verplicht varkensvlees door hun strot douwen?????
    er zijn misschien weinig Islamitische pleeggezinnen, maar meer dan genoeg heteroseksuele pleeggezinnen! SCHANDALIG van Jeugdzorg.

      /   Beantwoorden  / 
  7. arab

    ik geloof dat de Jeugdzorg haar best heeft gedaan, maar er moet ook rekening worden gehouden met religie.Ik vind het schandalig dat de Jeugdzorg daar niet aan denkt!
    Zelf ben ik 14 jaar & heb geen kinderen, maar ik zou nooit accepteren dat mijn kinderen bij homoseksuele mensen terecht zou komen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Ien

    Indo, als jij werkelijk denkt dat ouders het wel heel bont moeten hebben gemaakt als hun kinderen uit huis geplaatst worden wil ik je toch verzoeken je horizon wat te verbreden op internet of waar dan ook want dit is wel héél erg naief van je

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ien

    Daaraan toe voegend, je kunt als ouder nog steeds gezag hebben hoor, dus dat je niets meer te vertellen zou hebben klopt ook nite, sorry maar je zwamt over iets waar je totaal geen verstand van hebt
    verder vind ik dat er met deze mensen idd rekening gehouden had moeten worden in hun wensen, want zo hoort dat volgens de wet
    Zo zou ík persoonlijk absoluut niet willen dat mijn kinderen bij pleegouders terecht zouden komen die homofobisch zijn of op ander gebied discrimineren

      /   Beantwoorden  / 
  10. Tearsa

    ik begrijp het. ben zelf lesbisch en christen. zoals iedereen weet is het binnen het christendom ook niet geaccepteerd. Daarom is het een moeilijke zaak. Enerzijds goed, dan komen de kinderen erachter dat homofiele mensen ook maar mensen zijn, die evengoed mensen kunnen opvoedem em liefhebben. Anderzijds zou ik (en zeker na protest) inderdaad de moslimkinderen liever niet onderbrengen bij dat lesbische koppel. komt alleen maar heibel van. Ik denk dat het stel geen leuke ervaringen zou hebben met eventueel de kinderen, maar zeker niet met hun familie en vriendenbanden. Toch respect voor hen voor het proberen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Sibel Denise

    Eerst wil ik even zeggen dat die mensen niet moten praten over de rechten van de ouders,Het is erg duidelijk dat die hun rechten goed hebben verspeeld.Kinderen worden niet zomaar weggehaald uit een gezin en aangezien ze niet eens in hoger beroep kunnen gaan zijn deze ouders tussen haakjes wel erg ver gegaan met het mishandelen van hun kinderen.Lesbische koppels worden ook als normale mensen gezien hier in Nederland en kunnen daarom ook trouwen.Ze hebben dezelfde rechten als elk ander mens en zijn niks minder dan anderen.Dus voor jullie zeuren over dat dat niet had gemogen kunnen jullie beter zeuren over het de ouders hoe slecht ze wel niet zijn geweest voor die kinderen en wat voor traumas ze hebben opgelopen.Ik denk dat dat lesbische koppel juist meer liefde en geborgenheid kan geven aan die kinderen en hoop dat ze een hoop wonden van die kinderen kunnen verminderen.Als mensen niet willen dat er een mogelijkheid bestaat dat hun kinderen bij een lesbisch echtpaar worden geplaats kunnen ze 2 dingen doen.1)Hun kinderen met liefde opvoeden en niet mishandelen en 2) verhuizen naar turkije ;) En voor iemand mij gaat beschuldigen met discriminatie ik ben zelf een turkse vrouw van 33 geboren en getogen in Rotterdam;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.