Trouwen uit frustratie

Nog heel veel Turkse meisjes trouwen omdat ze het huis uit willen. Bij hun ouders thuis hebben ze geen genoeg vrijheid. Ze trouwen niet om de juiste redenen. Ze zijn op zoek naar vrijheid. Ik vind het een ernstig probleem en de ouders zouden meer open moeten staan voor de wensen van de dochters.

Te weinig vrijheid
Ze mogen niet uitgaan en vriendjes uitnodigen mag al helemaal niet. Ik begrijp de ouders ook wel; als je aan ze vraagt of ze vinden dat de kinderen of de kinderen genoeg vrijheid hebben, krijg je altijd hetzelfde reactie terug; “Je moest eens weten hoe mijn jeugd eruit zag “. De ouders vergelijken het altijd met hun eigen verleden, wat begrijpelijk, maar oneerlijk is. Wat kan de nieuwe generatie er aan doen dat de ouders uit een klein dorp komen?

Ik ga trouwen, dan is alles opgelost
De jongedames zijn het op een gegeven moment helemaal zat en zijn klaar om een eigen leven op te bouwen. In plaats van dat ze op zichzelf gaan wonen, wat ook niet mag, gaan ze trouwen. Dit gebeurt dan meestal veel eerder dan gepland. Ik weet niet of de jongedames dan ook echt gelukkig zijn, mijn Turkse vriendinnen hebben wat meer geluk gehad en hebben dit gelukkig niet meegemaakt, maar ik kan me voorstellen dat ze blij zijn dat ze het huis uit zijn. Je kunt je eigen ouders niet kiezen, maar je hebt je eigen toekomst wat meer in de hand (dit geldt niet voor alle Turkse meiden). Dan moet je maar hopen dat je het hebt getroffen met je partner.

Foto is gemaakt door: Anwar

Lees ook:Multiculti verschillen in omgaan met bedplassen.
Lees ook:Kinderen van Turkse ouders geplaatst bij lesbisch pleeggezin
Lees ook:“Een visum als bruidschat”
Lees ook:Vieren ‘jullie’ kerst?
Lees ook:Jonge moslims veranderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.