Voorlichting over vrijwilligerswerk in Afrika

Er zijn diverse manieren om een nieuwe cultuur te ontdekken. Een van die manieren is vrijwilligerswerk. Op een school, in een weeshuis, mee bouwen aan een dorp. Zo zijn er diverse organisaties waar vanuit je als vrijwilliger naar het buitenland uitgezonden kan worden. In januari vinden bijeenkomsten plaats over vrijwilligerswerk in Afrika.

Het lijkt namelijk zo simpel en gemakkelijk. Het was ook een ideaal van mij. Om ooit in een weeshuis als vrijwilliger te werken. Ik wilde graag naar Indonesiƫ. Maar wat het werk precies inhoudt is altijd moeilijk in te schatten. Zelfs via voorlichtingsbijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomst wordt je verteld waar je zal verblijven, welke kosten je krijgt en voor welke projecten je kan werken. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn verplicht als je werkelijk naar het buitenland gaat als vrijwilliger. Gelukkig zijn de bijeenkomsten kosteloos en zit je na de bijeenkomst nog nergens aan vast. Mocht je na de bijeenkomst terugkomen op je beslissingen, dan is dit geen probleem. De bijeenkomst verplicht je nog niet tot vrijwilligerswerk.

Wie weet weet je het na de informatiebijeenkomst zeker, misschien denk je er nog even over na. Tijdens vrijwilligerswerk sta je eigenlijk midden in de cultuur van een land. Bijna ben je een van hen. Het verschil is, jij gaat weer terug naar Nederland. Naar je thuis. En als je weer terug bent in Nederland, dan bekijk je alles met andere ogen. Dat is het effect van cultuur.

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomsten.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Informatiedag over vrijwilligerswerk
Lees ook:SPUI25 brengt Migranten in the Picture
Lees ook:Weg van het gezeur
Lees ook:Het laatste zetje naar een nieuwe reis
Lees ook:Eileen beweegt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.