Bekijk foto’s en werk van Hella Haasse in het Literair Museum

De dood van Hella Haasse heeft een wonderbaarlijke beweging teweeg gebracht. Dit was ook merkbaar op Multiculti.blog.nl. Als je behoefte hebt aan meer informatie over Hella Haasse en haar werk, dan kan je terecht in het Literair Museum in Den Haag. Hier vind je informatie over haar leven Indië in de vorm van foto’s en andere documenten. Ook liggen daar manuscripten van haar romans en zelfs haar aantekeningen. Een boeiende collectie die laat zien hoe de schrijfster leefde met meerdere culturen.

Hella Haasse is een mooi voorbeeld hoe je cultuur kan verwerken in je leven en in je werk. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ze heeft op een mooie manier haar culturele achtergrond gecreëerd tot een mooie nalatenschap. Een erfenis voor iedereen die met vragen loopt over zijn of haar culturele achtergrond. Haar werk laat zien wat je kan bereiken met een multiculturele instelling. Des te fijner is het dat het Letterkundig Museum dit tentoonstelt in de vorm van beelden en geschrift. Een bevestiging en een voorbeeld voor de nieuwe generatie van alle culturen.

De tentoonstelling is vanaf nu te bezoeken. Hoe lang het werk van Hella Haasse te zien is in het museum is niet bekend. Wacht daarom niet te lang als je geboeid bent door de schrijfster. Kijk voor meer informatie op de website van Literair Museum Den Haag.

 

Lees ook:Hella Haasse beschreef vervreemding van de eigen cultuur
Lees ook:RijksakademieOPEN toont werk van internationale kunstenaars
Lees ook:Iconen van cultuur
Lees ook:De trailer van de film Oeroeg
Lees ook:Ervaar Sao Paolo door de ogen van Bas Losekoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.