Iconen van cultuur

Ken je ook die mooie foto’s van het tijdschrift National Geographic? Afbeeldingen waarop cultuur, mensen en natuur op een respectvolle en mooie manier worden weergegeven. Deze foto’s kan je nu in groot formaat zien in het Museum Volkenkunde Leiden. De collectie heet Masters of Photography, Iconen van National Geographic en is nog tot 8 januari 2012 te zien.

Boeiende foto’s van onder meer namen als Frans Lanting, Steve McCurry, David Doubilet, Michael Yamashita, Joel Sartore en Jodi Cobb. Normaal zie je kleine afbeeldingen, maar het museum toont ze in groot formaat. Waardoor de foto’s alleen maar heftigere reacties oproepen, in positieve zin.

De foto’s van National Geographic laten de schoonheid van cultuur zien. Hoeveel verdriet er ook is. Hoeveel er ook is verwoest. National Geographic zorgt ervoor dat we naar deze beelden kunnen kijken. Dat we gepakt worden door de natuur en cultuur van andere landen.

Door de gaven van de fotografen van National Geographic kunnen we niet meer om andere cultuur heen. Het laat zien dat we cultuur niet de rug moeten toekeren maar ervaren.

Kijk hier op de website van Museum Volkenkunden voor meer informatie over deze tentoonstelling.

Lees ook:Bekijk foto’s en werk van Hella Haasse in het Literair Museum
Lees ook:Omstreden beelden van cultuur
Lees ook:Indrukwekkende foto’s van Oscar Motuloh in Tropenmuseum
Lees ook:Romantisch Indiƫ in hetTropenmuseum
Lees ook:Molukse tatoeages in Museum Maluku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.