RijksakademieOPEN toont werk van internationale kunstenaars

Benieuwd naar de kunst van andere culturen? De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam presenteert zaterdag 26 november en zondag 28 november het werk van kunstenaars die verbonden zijn aan de Rijksakademie. China, Mexico, Israël, Egypte, Nigeria en nog veel meer landen zijn vertegenwoordigd tijdens de RijksakademieOPEN. Op de website van de Rijksakademie vindt je de volledige namenlijst van de kunstenaars die dit jaar een plek hebben veroverd in de akademie.

Ongeveer de helft van de 55 kunstenaars zijn afkomstig uit een ander land dan Nederland. Dit weekend laten nationale en internationale kunstenaars zien wat ze het afgelopen jaar gemaakt hebben.  Niet alleen hun werk zien, maar ook ateliers en werkplaatsen staan open voor het publiek.

Gelukkig biedt de Rijksakademie plek voor internationale artiesten. Dit is niet alleen gunstig voor het werk van de kunstenaars, maar ook voor het publiek. Meerdere culturen in een museum. Het laat zien dat we cultuur kunnen mengen. En dan bedoel ik niet met verf of materialen.

Ben je benieuwd naar het werk van deze kunstenaars? Kijk dan op de website van de Rijksakademie voor meer informatie.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Het culturele palet voor kunstenaars
Lees ook:Koningin opent kunst in Bijlmer.
Lees ook:Gewaagde kunst van Sarah Maple in Amsterdam
Lees ook:Een plekje voor Afrikaanse kunst
Lees ook:Bekijk foto’s en werk van Hella Haasse in het Literair Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.