Acht steden in het teken het Internationaal Joods Muziek Festival

Vrijdag is de start van het International Jewish Musica Festival, IJMF. In Nederland  staan van 21 oktober tot en met 30 oktober maar liefst acht steden in het teken van het Joods Muziek Festival. In Baarn begint het Joods Muziek Festival in de Paaskerk met de Vent D’Ouest Klezmer Band. Daaropvolgend zal deze groep optreden in Utrecht en Den Haag. Daarna volgen de steden Amsterdam, Den Bosch, Santpoort en Apeldoorn. Waar je ook woont, overal kan je terecht om het Joods Muziek Festival mee te maken.

De Vent D’Ouest Klezmer Band openen het festival. Vier muzikanten uit Frankrijk vol energie en een dosis humor. Ze hebben een origineel en uniek repertoire van Joodse muziek met originele composities. Vorig jaar traden ze ook al op bij het Joods Muziek Festival. Voor de vaste bezoekers zullen ze daarom zeker bekend zijn.

Ook aanwezig is de “Fluwelen stem van Israël’ oftewel Yonit Shaked Golan. Voor het Joodse Muziek Festival treedt zij samen met Gabi Argov op in Den Bosch en Groningen. Haar muziek is een combinatie van Israëlische Folklore en Hebreeuwse, Ladino en Oriëntaalse melodieën. Dit samen creëert een artistiek geluid die Israëlische en Joods tradities tot leven brengen met een extra vleugje van het exotische Midden-Oosten.

Andere artiesten die optreden tijdens het Joods Muziek Festival zijn onder meer The Heart & the Wellspring in Paradiso, Amsterdam en Joshua Nelson in Tuschinsky Amsterdam.

Wil je meer weten over het Joods Muziek Festival? Kijk dan op de website voor het programma, artiesten en de diverse zalen die gevuld worden met Joodse muzikaliteit.

 

Yonit Shaked Golan & Gabi Argov tijdens IJMF 2010

Lees ook:De geborgenheid van cultuur
Lees ook:Israëlische schrijver Yoram Kaniuk verandert religieuze status
Lees ook:Joodse films en klassiekers in Tuschinski
Lees ook:Mega Chaabi Dance: een nieuwe kerst in Paradiso
Lees ook:Latin Dance Party in het Tropentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.